6.4 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Britanski pripadniki BLM niso preprosto zadovoljni s tem, da je bil Chauvin obsojen, temveč napovedujejo nadaljevanje boja »proti rasizmu«

Piše: A.S.

Britanska veja BLM gibanja kljub obsodbi Dereka Chauvina po vseh točkah ni zadovoljna in napoveduje nadaljnji boj proti »belemu supremacizmu«, ter prizadevanja za ukinitev financiranja policije. Črna življenja štejejo se je v Združenem kraljestvu sicer pojavilo po smrti Georga Floyda, ko so levičarski nemiri dosegli tudi Evropo.

Z borbo naj bi nadaljevali v imenu vseh temnopoltih povsod po svetu, ki se zavedajo, da obsodba Chauvina ne bo » preprečila nadaljnjega policijskega nasilja in umorov«. Na svojem Twitter profilu so tako zapisali, da bodo sami dosegli » svojo osvoboditev in konec rasističnega nasilja«.

Nad obsodbo so bili zadovoljni tudi nekateri britanski politiki. Muslimanski župan Londona Sadiq Khan je ob tem zapisal: » Moje misli so z družino Floyda. Pozdravljam obsodbo, vendar pa ta ne bo zacelila njihovih ran.« Dodal je še: Obsodba mora biti začetek sprememb – ne njihov konec«.

Oglasil pa se je tudi britanski premier Boris Johnson, ki je obsodbo prav tako pozdravil: » Smrt Georga Floyda me je šokirala, zato pozdravljam njegovo obsodbo. Moje misli so danes z Floydovo družino in prijatelji«.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine