10.6 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Britanski novinar Tommy Robinson z visoko podporo; se mu obeta politična kariera?

Na stotine ljudi se je zbralo pred londonskim sodiščem, znanim kot Old Bailey, v podporo domoljubnemu aktivistu in neodvisnemu novinarju Tommyju Robinsonu. Robinsonu je grozilo pridržanje zaradi javnega objavljanja videoposnetkov in informacij, s katerimi širi podrobnosti v zvezi s sodnimi postopki.

Med prestajanjem 13-mesečne zaporne kazni je bil 35-letni Tommy Robinson prejšnji mesec pogojno izpuščen iz zapora. S snemanjem podrobnosti in ljudi, vpletenih v sodne postopke, naj bi delal prekrške, za kar pa ni bilo podanih podrobnosti, zato je bil izpuščen na prostost, je pojasnil sodnik. Med današnjim postopkom na sodišču je pred Old Baileyjem Robinsona pričakalo več sto podpornikov in protestnikov proti oblastem. Kot še poroča Daily Mail, so se zelo razveselili njegovega prihoda na prostost. Zbrani so namreč zgroženi zaradi omejevanja svobode govora, s svojimi aktivnostmi pa je Robinson kot neodvisni novinar že razkrinkal mreže pedofilov!

Se bo Robinson pridružil stranki Ukip?
Vodja valižanske podružnice stranke Ukip Neil Hamilton zatrjuje, da bi se v prihodnosti Robinson lahko pridružil njihovi stranki. Za BBC je povedal, da so v preteklosti zavračali pristopne izjave nekdanjih članov BNP in EDL, vendar so v tem primeru pripravljeni storiti izjemo. Pohvalil je Robinsona, da naj bi bil zelo inteligenten, poleg tega pa ceni njegove učinkovite propagandne metode, kar bi gotovo utegnilo koristiti tudi njihovi politični stranki. Dodal je še, da če se bo želel pridružiti stranki, bodo zagotovo upoštevali njegove zasluge, poleg tega pa je predsednik stranke Ukip, Gerard Batten, dejal, da je pripravljen odobriti prošnjo Robinsona za članstvo.

Nekdanji vodja Ukipa Nigel Farage pa ob tem svari, da bi to utegnilo stranko nadalje marginalizirati in posledično poslabšati njene rezultate.

Zadnje novice

Sorodne vsebine