22.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Britanski minister odstopil zaradi opolzkih sporočil

Britanski minister za malo gospodarstvo Andrew Griffiths je odstopil, potem ko je časnik razkril opolzka sporočila, ki jih je pošiljal dvema natakaricama. “Globoko se sramujem svojega obnašanja, ki je povzročilo neopisljivo bolečino moji ženi in družini, ki jim dolgujem vse, in globoko zadrego premierki in vladi,” je zapisal.

 

Griffiths, nekdanji vodja urada premierke Therese May, je sporočil, da je v petek parlamentu ponudil svoj odstop.

Njegovo sporno ravnanje je razkril Sunday Mirror. Časniku je 28-letna natakarica Imogen Treharne povedala, kako jo je poročeni konservativni 47-letni poslanec, ki je aprila pričakal rojstvo prvega otroka, zasul z več kot 2000 sporočili v treh tednih.

“Želela sem si, da bi bil prijazen moški, a na koncu sem se počutila resnično umazano. Počutila sem se, kot da sem izkoriščana za zadovoljitev tega bogataša,” je povedala.

Dvema natakaricama je Griffiths poslal 717 funtov (810 evrov) v zameno za eksplicitne fotografije in videe. Med drugim je od njiju zahteval, da ena drugo zvežeta.

Griffiths je priznal, da je njegovo obnašanje osramotilo tako njegovo družino kot tudi vlado. “Parlamentu sem v petek ponudil odstop z mesta ministra za malo gospodarstvo,” je povedal danes. “Ne iščem izgovorov za svoje obnašanje in nameravam poiskati profesionalno pomoč, da zagotovim, da se kaj takega ne bo ponovilo,” je dejal.

“Sčasoma upam, da si bom prislužil odpuščanje vseh tistih, ki so mi zaupali in ki sem jih tako grozno razočaral,” je še dodal.

Konservativna stranka je proti njemu sprožila preiskavo, v času katere bo v parlamentu nastopal kot neodvisen poslanec. Je pa zagotovil, da lahko vlada še naprej uživa njegovo polno podporo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine