7.5 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Britanci v strahu pred novo svetovno vojno, ker Rusija grozi z namestitvijo jedrskega orožja v Sirijo

Rusija grozi z namestitvijo jedrskega orožja v Siriji v odzivu na ameriške sankcije, opozarja Vladimir Gutenev, visoki politik ruske dume. 

Ruska politika se je burno odzvala na napovedane nove sankcije zahoda. Namestnik vodje odbora za gospodarstvo v ruski dumi Vladimir Gutenev je napovedal, da mora Rusija potegniti rdečo črto, ko gre za grožnje s sankcijami.

Rusija grozi z namestitvijo orožja po svetu
Med številnimi ukrepi napoveduje namestitev taktičnih jedrskih raket v Siriji, uvedbo kriptovalut, vezanih na zlato, ter ukinitev številnih mednarodnih pogodb med Rusijo in ZDA, poroča Express. “Morali bi upoštevati nasvete nekaterih strokovnjakov, da bi morala Rusija suspendirati pogodbe o prepovedi jedrske proliferacije po svetu,” je dejal in dodal, da bi morali po zgledu ZDA nameščati orožje po svetu. “Zelo možno je, da je Sirija ena izmed teh držav,” je zagrozil.

Združene države Amerike so 22. avgusta uvedle nov paket sankcij proti Rusiji zaradi zastrupitve nekdanjega ruskega agenta Sergeja Skripala in njegove hčere v Salisburyju. Oba sta komaj preživela napad.

C. Š./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine