13.6 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Bolgarija na ulice poslala vojsko, dovoljena ji je uporaba sile!

Bolgarija je po petkovi odločitvi parlamenta na ulice poslala vojsko. Ta bo civilnim oblastem pomagala pri uveljavljanju ukrepov za zajezitev novega koronavirusa, s katerim je v državi okuženih že 129 oseb, po potrebi pa bo lahko uporabila tudi silo.

 

Bolgarski parlament je v petek po ostri razpravi odločil, da lahko pri uveljavljanju ukrepov za zajezitev novega koronavirusa pomaga tudi vojska, ki ji je, če bo to potrebno, dovoljena tudi uporaba sile, poroča Jutarnji. Oborožene sile bodo mobilizirane, da bi pomagale civilnim oblastem nadzorovati gibanje prebivalstva in pri ustavljanju vozil, dokler ne prispe policija.

Za uporabo vojske glasovalo 89 poslancev, proti 55
Za takšno odločitev je glasovalo 89 poslancev, 55 jih je nasprotovalo, dva pa nista bila prisotna ob glasovanju. Eden od poslancev, ki je glasoval proti je tudi socialist Krum Zarkov, ki je za medije povedal: “Virusa se ne more ubiti s strojnico.” Po njegovem mnenju so sprejeti ukrepi neupravičeni.

V Bolgariji 129 primerov okužb z novim koronavirusom
Bolgarija je sicer imela do petka 129 potrjenih primerov okužb z novim koronavirusom, tri osebe pa so že umrle. Tudi tam so razglasili izredno stanje. Šole, restavracije in kavarne so že zaprte, do 13. aprila pa so prepovedana vsa domača in mednarodna potovanja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine