7 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Bodo pakistanske oblasti vendarle vzele nazaj 4000 svojih državljanov, ki se trenutno kot migranti nahajajo v BiH?

Ta teden bosta v pakistanskem parlamentu organizirani dve zasedanji, na katerih bodo razpravljali o 4000 Pakistancih, ki po navedbah zunanjega ministrstva države živijo v Bosni in Hercegovini in čakajo na priložnost za nadaljnje potovanje v zahodno Evropo.

Člani stalnega odbora senata za Pakistan v tujini so bili presenečeni nad dejstvom, da se nezakoniti pakistanski migranti odločajo, da ostanejo “ujeti” v BiH in čakajo na priložnost za odhod v države članice EU.

Ministrstvo za zunanje zadeve je člane stalnega odbora obvestilo, da je večina Pakistancev, ki so se zataknili v BiH, uničila svoje dokumente in da se soočajo z “velikimi težavami v zaporih”, vendar pakistanske ustanove zavračajo kakršno koli pomoč. V BiH je po ocenah 4000 državljanov Pakistana, za katere se poroča, da so v migrantskem taboru Vučjak.

Člani odbora naj bi bili presenečeni nad informacijo, da oblasti v Bosni nimajo dovolj sredstev za oskrbo migrantov in da ni natančnih informacij o številu pakistanskih državljanov v državi.

“Pakistanci so in dolžnost vlade je, da skrbi zanje in jih pripeljedomov,” je dejala predsednica odbora Hilalur Rehman. Odbor bi moral biti pozoren tudi na vse večji problem trgovine z ljudmi. Obstajajo namreč razlogi za domnevo, da pri trgovini z ljudmi sodelujejo potovalne agencije.

Ocenjuje se, da na vrnitev v Pakistan v Turčiiji čaka približno 50.000 Pakistancev, med 50.000 in 60.000 državljanov te države pa čaka na vrnitev iz Savdske Arabije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine