4.9 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Bizarno: venezuelsko vrhovno sodišče, ki je povsem na strani diktatorja Madura, opozicijskemu voditelju prepovedalo zapustiti državo

Vrhovno sodišče Venezuele, ki je zvesto predsedniku Nicolasu Maduru, je v torek opozicijskemu voditelju Juanu Guaidu, ki se je pretekli teden oklical za začasnega predsednika države, prepovedalo zapustiti državo.

 

Državni tožilec Tarek William Saab je nekaj ur pred tem sprožil kazensko preiskavo Guaidovih protivladnih dejavnosti. Vrhovno sodišče je uslišalo prošnjo tožilstva o prepovedi potovanja v tujino in tudi o zamrznitvi Guaidovega premoženja.

Ameriški svetovalec za nacionalno varnost John Bolton je v torek Madurovi vladi zagrozil z resnimi posledicami tistim, ki bodo spodkopavali demokracijo in skušali škodovati Guaidu, ki ga je kot začasnega predsednika Venezuele priznalo veliko držav po regiji in v svetu na čelu z ZDA, Kanado in Avstralijo.

ZDA so v torek Guaidu, ki je za danes pozval k novim množičnim protestom proti Maduru, dale nadzor nad premoženjem Venezuele v ZDA. Maduro se je v torek ponovno družil z vojsko katere vrh mu ostaja zvest. Maduro je tudi naznanil, da je ukazal povečanje oborožene civilne milice na dva milijona članov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine