15.3 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Benjamin Glynn si bo za vedno zapomnil kršenja ukrepov v Singapurju: Prvo so ga vrgli v zapor, nato na psihiatrijo, na koncu pa so ga deportirali iz države!

Piše: Anita Gužvič (Nova24tv)

Ne marate nositi mask? Tudi Benjamin Glynn ne. Ampak zaradi tega, ker ni upošteval ukrepov, ki so v Singapurju zakonsko določeni in ni nosil maske, so ga enako obravnavali kot terorista, je povedal za RT. Nenošenje zaščitne maske mu je življenje obrnilo na glavo. Sledile so aretacije, zaporna kazen in pogovori v psihiatrični ustanovi.

Benjamin Glynn je z ženo in dvema otrokoma živel v Singapurju in so za poletne počitnice načrtovali let domov v Veliko Britanijo. Rezervirala sta let za 31. maja. Zadnji dan službe, ko se je Glynn vračal z vlakom domov, ga je potnik slikal brez maske in sliko naložil na spletno stran Stomp.

24 ur kasneje je na njihova vrata potrkala policija, da bi ga prepeljali na policijsko postajo, a se je upiral aretaciji, zato so morali policisti uporabiti silo. Žena in otroci so odpotovali v Veliko Britanijo, ker je moral Glynn med tem časom na sodišče. Kasneje so ga iz pripora premestili v zapor Changi. Po njegovem pričevanju je bilo tam grozljivo, ni imel postelje, spal je na tanki bambusovi preprogi, pokrival pa se je s srbečo odejo. Od utrujenosti je celo haluciniral.

Izkušnja ga ni izučila: ostal je strasten nasprotnik ukrepov
Glynn je sicer priznal, da na vlaku ni nosil maske, a ga vseeno bremenijo štiri obtožnice. Dve, ker ni nosil maske, tretja zaradi kršenje javnega reda in miru ter četrta zaradi grozečih besed policiji. “Strinjam se, da delodajalci zahtevajo nošenje mask, ne strinjam pa se, da država lahko zakonsko določi takšen ukrep”, je dejal in očitno ostaja strastni nasprotnik ukrepov proti covid-19. Ker se je neprestano upiral, na sodišču ni poslušal argumentov, ponavljajoče je spraševal ena in ista vprašanja in se obnašal kot, da svojega položaja ne jemlje resno, so ga poslali na psihiatrijo za oceno njegovega duševnega stanja. Tam mu je bilo še težje kot v zaporu, je dejal.

Benjamin Gynn brez maske (foto: AFP)

“V zaporu sem lahko vsaj bral in imel pri sebi svoje stvari. Bil sem v grozni celici brez oken in nisem smel imeti ničesar- niti toaletnega papirja, knjig ali zobne krtačke. Dva tedna se zrl v stene in bil izoliran na vrtu z ljudmi z duševnimi težavami”, je dejal.

Tudi letalske družbe ga niso želele sprejeti
Na koncu je bil spoznan za krivega po vseh obtožnicah, a je v zaporu preživel že dovolj časa, zato so ga nekaj dni deportirali v Veliko Britanijo. Tudi tu je naletel na težave, saj ga niso sprejeli na letalo, za katero je kupil vozovnico, enako je storila družba Singapore Airlines, a je vseeno lahko odpotoval z British Airways.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine