5.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Belgija: Manj kot 1 od 10 migrantov, ki so jim izdali naloge za izgon, je dejansko deportiran

Nova vladna statistika razkriva je bilo le 8,5 odstotka migrantov, ki so jim v Belgiji izdali naloge za izgonu iz Belgije dejansko tudi izgnanih.

Statistični podatki, ki jih je objavil belgijski urad za priseljevanje, so razkrili, da je od 33.386 nezakonitih migrantov, ki so jim leta 2018 izdali odredbe o izgonu, državo potrjeno zapustilo le 7.399, dejansko pa je bilo deportiranih le 2.842 ljudi, poroča Vlaamse Radio Televizija (VRT).

Po mnenju VRT-a uspešno vračanje migrantov na njihovo domovino ni problem edinstvene Belgije. Tudi druge evropske države imajo težave s tem. Eno glavnih vprašanj, ki omejujejo uspešnost deportacij, je pomanjkanje pomoči iz matičnih držav migrantov.

“Vse je odvisno od sodelovanja države izvora,” je pojasnil Geert Devulder, predstavnik belgijskega urada za priseljevanje. “Mnoge države otežujejo dostavo potrebnih potnih listin, še posebej, če jih zadevna oseba sama ne zaprosi.”

“Na primer z Albanijo ima EU dobro delujoč sporazum o ponovnem sprejemu,” je dodal Devulder. Druge države, kot so države z Bližnjega vzhoda in Afrike, pogosto potrebujejo veliko časa, da dostavijo potrebne potne listine, s katerimi migranti odšli domov. V mnogih primerih jih sploh ne pošljejo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine