1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Bela hiša je priznala: Za Božič ne bo možno vsega dostaviti pravočasno

Piše: Ivan Šokić (Nova24tv)

V Beli hiši svarijo pred težavami z dobavo določenih izdelkov v ZDA, zaradi česar jih ne bo mogoče kupiti za Božič. Do zamud naj bi prihajalo zaradi prenatrpanosti pristanišč tako na vzhodni kot zahodni obali ZDA.

“Upamo, da je veliko teh dobrin zamenljivih,” je za Reuters povedal neimenovani funkcionar Bele hiše. “Mislim, da ni pravega razloga za paniko, a vsi čutimo frustracijo in potrebna je potrpežljivost, da bi se vse izšlo v relativno kratkem časovnem obdobju.”

Veliko kontejnerjev, opozarjajo iz Bele hiše, ostaja v ameriških pristaniščih. Po zadnjih podatkih naj bi na izkrcanje tovora v pristanišču Los Angeles čakalo kar 65 ladij. Še 8.000 kontejnerjev naj bi stalo v pristanišču Savannah v Georgiji. Po predvidevanjih izvršne direktorice Coresight Research Deborah Weinswig naj bi se kriza v dobavni verigi vlekla vse do leta 2023.

Logistična nočna mora v pristaniščih
Da pride kontejner iz držav pacifiške Azije, traja 14 dni, 40 dni, da se vrne nazaj, je po poročanju Breitbarta pojasnila Weinswigova za Yahoo Finance. Trenutno naj bi vladal kaos. Da bi se situacija zaradi neujemanja kontejnerskih pošiljk popravila, naj bi vzelo 80 dni, kar pomeni, da bi se popolna uskladitev lahko zgodila vsaj do 2023.

“Ne gre samo za izziv pred prazniki,” opozarja Winswigova. Meni, da se bo takšno stanje še nadaljevalo, posledično pa predvideva inovacije, ki bodo odprla nova delovna mesta. “A trenutno nam vsega primanjkuje.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine