5.5 C
Ljubljana
sreda, 27 oktobra, 2021

Avstrijski domoljubi odločno proti LGBT paradi ponosa

Piše: A. S.

Avstrijsko domoljubno gibanje Patrioten in Bewegung ali »Patrioti v akciji« je v soboto 19. 06., ko je potekala parada »ponosa« pripadnikov istospolne in transspolne skupnosti na Dunaju, javno pokazalo svoje nasprotovanje širjenju LGBT ideologije v javnosti.

Na osrednjem dogodku LGBT skupnosti na Dunaju, ki sicer tako kot pri nas, organizira v mesecu juniju več aktivnosti, so avstrijski domoljubi razvili transparent »No pride month«, ali »Ne mesecu ponosa«. Gre za to, da naj bi bil kar cel mesec junij posvečen LGBT gibanju. Včasih je šlo za en dan parade, zatem za teden LGBT skupnosti, sedaj pa zahtevajo kar cel mesec, čemur so se domoljubi uprli. Sicer je že predsednik ZDA Bill Clinton prvi v letih 1999 in 2000 razglasil junij za mesec »ponosa«, pri tem pa ste se po njem zgledovala še dva ameriška predsednika iz vrst demokratov, Obama in Biden, ki je letošnji junij razglasil za mesec posvečen LGBT skupnosti.

Omenjeno avstrijsko gibanje opozarja, da mestna občina Dunaj vsako leto porabi na milijone davkoplačevalskega denarja z namenom, da se predstavi kot »mavrična prestolnica«. Propaganda, ki jo prinašajo LGBT aktivnosti pa je usmerjena proti tradicionalni družini. Ob tem domoljubi poudarjajo, da se ne bojijo visokih svečenikov kulta kulture preklica, ter da Dunaj ni nikakršna mavrična prestolnica, temveč je še vedno »evropska trdnjava«. »Nočemo parad ponosa, hočemo vojaške parade. Nočemo mavričnih zastav, hočemo nacionalne zastave. Naš ponos je naša domovina, vaš »ponos« pa preziramo«, so Patrioten in Bewegung še zapisali na svoji spletni strani.

Posnetek akcije si lahko pogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine