13 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Avstrija: Več kot 40 novih okužb s koronavirusom; oblasti vseeno napovedale nadaljnje rahljanje ukrepov

V Avstriji so v zadnjih 24 urah potrdili 41 novih okužb z novim koronavirusom, je sporočilo avstrijsko ministrstvo za zdravje. Zaradi covida-19 v zadnjem dnevu ni umrl nihče, vse skupaj pa 693 ljudi. Ob tem so avstrijske oblasti napovedale nadaljnje rahljanje ukrepov. Za nemško deželo Severno Porenje-Vestfalija so izdale opozorilo pred potovanji.

 

Z 41 novimi okužbami se je skupno število okuženih v Avstriji povzpelo na 17.449, od tega je 16.282 ljudi ozdravelo. V torek zjutraj so poročali o 28 novih okužbah v preteklih 24 urah.

Aktivno okuženih je 474 ljudi. V bolnišnicah je 70 bolnikov s koronavirusno boleznijo 19, od tega 11 na intenzivni negi, navaja avstrijska tiskovna agencija APA.

Avstrijska vlada je ob tem danes napovedala nadaljnje rahljanje omejitvenih ukrepov za začetek julija. Med drugim od takrat natakarjem ne bo treba več nositi zaščitnih mask. Gostilne in bari pa se bodo lahko odpirali že ob 5. uri, kar je eno uro prej kot trenutno.

Od 1. julija bodo poleg tega znova dovoljeni vsi športi, tudi kontaktni in moštveni. Znova bodo dovoljene športne, kulturne in druge prireditve z do 250 gledalci v zaprtih prostorih in z do 500 obiskovalci na prostem. Omejitev števila gledalcev bodo nato postopoma rahljali. Od septembra se bo lahko predvidoma na prireditvah v zaprtih prostorih zbralo do 5000 ljudi, na prostem pa do 10.000 ljudi.

So pa avstrijske oblasti izdale svarilo pred potovanji v nemško zvezno deželo Severno Porenje-Vestfalija, od koder poročajo o velikem izbruhu novega koronavirusa v tamkajšnji klavnici. Avstrija je sicer omejitve, uvedene zaradi koronavirusa, na mejah z Nemčijo odpravila že v začetku junija.

Zadnje novice

Sorodne vsebine