14.5 C
Ljubljana
sobota, 28 maja, 2022

Aretirali šest oseb osumljenih priprave napada na pol maraton v Berlinu

V Nemčiji so danes aretirali šest oseb, ki naj bi pripravljale napad na pol maraton v Berlinu. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, nemška policija zaenkrat nima konkretnih dokazov, da je bil današnji pol maraton možna tarča terorističnega napada.

“Za tekače, udeležence in osebje nikoli ni bilo nevarnosti,” je za nemško tiskovna agencijo dejal predstavnik policije Thomas Neuendorf.

Nemška policija je danes izvedla hišne preiskave in pri tem aretirala šest oseb, ki jih povezujejo z islamističnimi krogi. Pri tem so kot dokazno gradivo zasegli mobilne telefone in računalnike.

Preiskave so izvedli na podlagi dokazov, da naj bi bilo šest aretiranih oseb, starih med 18 in 21 let, vpletenih v pripravo kriminalnega dejanja, povezanega z današnjim pol maratonom v Berlinu.

Policija je aretacije potrdila potem, ko so na plan prišla poročila o načrtovanem napadu z noži na udeležence in obiskovalce dogodka.

Ker je preiskava še v teku, policija zaenkrat še ni posredovala nadaljnjih informacij.

Da pa je sam pol maraton minil brez incidentov, so potrdili tudi organizatorji dogodka. “Izpeljali smo popolnoma normalno tekmo,” je dejal predstavnik podjetja SCC Events, ki je pol maraton organiziralo, so še zapisali na dpa.

Nemška tiskovna agencija pri tem povzema tudi časopis Die Welt, po poročanju katerega naj bi bil vodilni osumljenec del istega družbenega kroga kot Anis Amari, ki je leta 2016 izvedel teroristični napad na berlinskem Božičnem trgu.

Sorodne vsebine