1.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

Apple napovedal spremembe pri cenovni politiki v App Store

Piše: C. R., STA

Ameriški tehnološki velikan Apple je v torek napovedal, da bodo imeli ponudniki aplikacij v njegovi spletni trgovini App Store po novem več izbire pri določanju cen. Nižja bo tudi spodnja cenovna meja za aplikacijo. Gre za največjo spremembo sistema cen v App Store od začetka delovanja te storitve, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Doslej je bila spodnja cenovna meja v App Store za potrošnike postavljena pri 99 dolarskih centih, najpozneje spomladi prihodnje leto pa bodo ponudniki aplikacij zanje lahko zaračunavali med 29 centov in 10.000 dolarjev (9509 evrov). Več izbire bodo imeli tudi pri zaokroževanju zneskov.

Odločitev sledi številnim kritikam Appla, da ima pri upravljanju App Stora povsem monopolistične prijeme. Storitev je namreč edini način, da razvijalci aplikacij pridejo do uporabnikov Applovih pametnih naprav, kot sta iPhone in iPad. Apple je razvijalcem dolgo časa tudi prepovedoval, da bi za nakupe znotraj aplikacij omogočali kakršno koli drugo plačilno metodo kot prek App Store, zaračunaval pa je tudi visoke provizije.

“Nova orodja bodo razvijalcem omogočila še več prilagodljivosti pri postavljanju cen za svoje izdelke, hkrati pa bodo ostali lahko dosegljivi za stotine milijonov uporabnikov Appla po vsem svetu,” so zapisali pri Applu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine