20.2 C
Ljubljana
petek, 19 avgusta, 2022

Antifa skrajneži napadli identitarni center v Nemčiji, obsojen identitarni aktivist, ker se jim je hotel postaviti po robu

Piše: A. S.

V Nemčiji smo bili predkratkim znova priča primeru politično korektne dvoličnosti. V mestu Halle, ki se nahaja v nemški zvezni državi Saška-Anhalt, je bil aktivist nemških identitarcev obsojen na šest mesecev zapora, ker je branil prostore identitarcev pred antifa skrajneži.

Identitarni center Flamberg je bil v preteklih letih večkrat tarča napadov antifa ekstremistov. Ti napadi so vključevali vandaliziranje, grafitiranje in celo podtikanje požarjev, enkrat pa so celo zvrtali luknjo v prostore, skozi katero so zatem zlivali kislino.

20. novembra 2017, pa je prišlo do večjega incidenta, ko je skupina antifa nasilnežev v center metala steklenice. Dva identitarna aktivista sta se ob tem hotela soočiti z napadalci, ki so se po metanju setklenic podali v beg. Ob tem sta naletela na zamaskirane posameznike, ki se niso predstavili, zaradi česar sta mislila, da gre za napadalce. Šele, ko so potegnili orožje, je postalo jasno, da ti posamezniki niso bili med napadalci, ki so pobegnili, temveč je šlo za policiste.

Tisto noč je bilo namreč nameščenih okoli omenjenega centra kar 21 policistov, ki so opazovali dogajanje. Dva identitarna aktivista pa sta bila obtožena napada, upiranja aretaciji in napada na policiste. Kljub temu, da so bili levičarski napadalci zasačeni, je bil na koncu kaznovan identitarni aktivist Mario Alexander Müller, saj je bil 12. avgusta obsojen na šest mesecev zapora, kljub temu, da so celo nekateri policisti pričali njemu v prid. Tudi varnostnik iz bližnje univerze je na sodišču pričal v prid identitarcev.

Gre za še en primer dvoličnosti, ki smo ji priča tudi v Sloveniji. Za levičarje veljajo dvojna merila, ki jim dopuščajo obnašanje, zaradi katerega so domoljubi nadlegovani in kaznovani.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine