13.6 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Anketa Univerze Harvard: 79 odstotkov anketiranih pravi, da ZDA potrebujejo varne meje

Razširjena nova raziskava, ki jo je izvedla ugledna ameriška Univerza Harvard, kaže, da se večina ameriških volivcev (vključno z demokrati) strinja, z mnogimi najbolj osnovnimi prepričanji ameriškega predsednika Donalda Trumpa o priseljevanju.

Ugotovitve na primer razkrivajo, da osem od desetih volivcev v ZDA – 79 odstotkov – pravi, da ZDA potrebujejo varne meje. S tem se strinja 93 odstotkov republikancev, 80 odstotkov neodvisnih in 68 odstotkov demokratov.

Drugih 79 odstotkov volivcev na splošno pravi, da je treba prednostne naloge priseljevanja podeliti glede na »sposobnost vključevanapriseljencev v ameriško družbo«; 87 odstotkov republikancev se s tem strinja, 79 odstotkov neodvisnih in 72 odstotkov demokratov pa prav tako.

Medtem pa 68 odstotkov vseh nasprotuje sistemu priseljevanja na osnovi loterije, ki naj bi zagotovil »večjo raznolikost« v ZDA. Ta podatek vključuje 78 odstotkov republikancev, 65 odstotkov neodvisnih in 62 odstotkov demokratov, ki so sodelovali v anketi.

Poleg tega 61 odstotkov na splošno pravi, da je varnost meje v ZDA nezadostna; pri tem je v to všteto 84 odstotkov republikancev, 64 odstotkov neodvisnih in 40 odstotkov demokratov.

Kot kaže anketa se 54 odstotkov anketirancev zavzema za izgradnjo kombinirane fizične in elektronske pregrade med ZDA in Mehiko. Ta podatek vključuje 85 odstotkov republikancev, 54 odstotkov neodvisnih in 30 odstotkov demokratov , ki so sodelovali v anketi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine