-0.5 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

Andrea Haugen in David Amess: Žrtve islamizma in sokrivda politične korektnosti

Piše: KulturniMarksizem.si

V noči na 13. oktober je moški, oborožen z lokom in puščico, v Kongsbergu na Norveškem ubil pet ljudi in tri ranil. Morilec Espen Andersen Bråthen je 37-letni Danec, ki se je spreobrnil v islam. V videoposnetku je videti, kako grozeče oznanja svojo vero in opozarja: “Jaz sem glasnik. Prišel sem z opozorilom: Ali si to res želite? (…) Vi ste priča, da sem musliman.” Zato je islamski terorist, njegovo dejanje pa džihadistični napad. Očitno ni šlo za dejanje bolne osebe, ki bi “lahko imela duševne težave”, kot v takšnih primerih vedno trdijo mediji in kot to narekuje politična korektnost.

Med petimi žrtvami je bila tudi ženska, nadarjena umetnica, neofolk glasbenica z gotskimi in metalskimi nagnjenji ter raziskovalka nordijske poganske kulture Andrea Haugen, znana tudi kot “meglena čarovnica”.

Dva dni po napadu na Norveškem, v petek 15. oktobra, je 25-letni Ali Harbi Ali, Somalec z britanskim državljanstvom, do smrti zabodel 69-letnega britanskega poslanca Davida Amessa. Španski dnevnik La Vanguardia je novico objavil na svojem računu na Twitterju: “David Amess, ki je bil danes zaboden na političnem dogodku, je bil konservativni evroskeptik, katoličan, borec proti splavu ter za pravice lezbijk, gejev in biseksualcev, zagovornik smrtne kazni in glede družbenih vprašanj zelo desno usmerjen. O motivih, izvoru ali veroizpovedi morilca niso poročali.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine