11.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Ameriško podjetje je na spletnem sestanku odpustilo 900 zaposlenih

Piše: Jože Jan

Better.com je na spletni sestanek na Zoom povezavi povabilo 900 zaposlenih. Sestanek je končal z množično odpustitvijo.

»Če ste na tem sestanku, ste del nesrečne skupine, ki jo odpuščamo,« je Vishal Garg, izvršni direktor hipotekarne družbe Better.com, povedal približno 900 zaposlenim. Videoposnetek sestanka je bil pozneje objavljen na družbenih omrežjih in sprožil mnogo kritik uporabnikov, ki menijo, da je podjetje uporabilo »hladno« in »neetično« metodo za prekinitev delovne pogodbe s svojimi zaposlenimi. Število opuščenih delavcev predstavlja 15% zaposlenih tega podjetja.

Vishal Garg je na spletnem sestanku pojasnil, da so vzroki za množičen odpust nizka produktivnost delavcev in tržne spremembe. Finančni direktor podjetja Better.com Kevin Ryan je za BBC izjavil, da je »odločitev odpustov bila zelo težka, zlasti v tem letnem času, vendar potrebna, ker se podjetje sooča z radikalno spremembo trga.«

Better.com je vreden približno 6 milijard dolarjev in naj bi bil v lasti japonske banke Softbank. Tovrstne odločitve množičnega odpusta bi lahko škodile podjetju. Strokovnjaki menijo, da obstajajo ustrezni kanali za ravnanje z zaposlenimi, ki ne izpolnjujejo zahtevanih standardov ali količine dela. Čeprav imajo delodajalci pravico  do ustreznega ukrepanja, obstaja tudi pravilen način, kako to storiti tako moralno kot zakonito. 

Vir: BBC, Združeno kraljestvo

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine