18.7 C
Ljubljana
torek, 27 julija, 2021

Ameriški veleposlanik pri EU na zaslišanju potrdil: Trump ni zahteval ničesar v zameno od Ukrajine

Preiskava o možnosti poziva k odpoklicu z oblasti ameriškega predsednika Donalda Trumpa traja že drugi teden in se vse bolj sesuva. Obtožbe Demokratov proti predsedniku Trumpu v zvezi z njegovim pogovorom z ukrajinskim predsednikom Zelenskim so se izkazala zgolj za “domneve” posameznikov, ki pa so jih sami demantirali v svojih zaslišanjih.

Po prvem tednu zaslišanj pred ameriškimi kongresniki v zvezi s preiskavo o možnosti poziva k odpoklicu z oblasti ameriškega predsednika Donalda Trumpa, se je na vročem stolu znašel veleposlanik pri EU Gordon Sondland.

Osrednji in levoliberalni mediji so v pričakovanju na Sondlandovo zaslišanje pričakovali, da bo končno pričal nekdo, ki je bil v stiku z ameriškim predsednikom, in bo lahko predstavil dokaze, namesto zgolj govoric o katerih je bilo govora do sedaj.

Demokrati so namreč potem, ko je propadla Muellerjeva preiskava, ki ni dala željenih rezultatov o Trumpovih povezavah z Rusi, pozornost preusmerili na Trumpov telefonski pogovor z novim ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim.

….”I WANT NOTHING! I WANT NOTHING! I WANT NO QUID PRO QUO! TELL PRESIDENT ZELENSKY TO DO THE RIGHT THING!” Later, Ambassador Sondland said that I told him, “Good, go tell the truth!” This Witch Hunt must end NOW. So bad for our Country!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 20, 2019

A niso pričakovali, da se jim bo to še grdo maščevalo, saj je v korupcijski škandal v Ukrajini vpleten vodilni kandidat za demokratsko predsedniško nominacijo, nekdanji podpredsednik ZDA Joe Biden in njegov sin Hunter.

With every question that @RepStefanik asks, Democrats’ sham impeachment gets weaker and weaker.

Q: “You testified, ‘President Trump never told me directly that the aid was conditioned on the investigations?'”

Ambassador Sondland: “That’s correct.” pic.twitter.com/ZnKsoBp6PD

— Kevin McCarthy (@GOPLeader) November 20, 2019

Starejši Biden je namreč interveniral pri predhodniku Zelenskega, naj zamenja tožilca, ki je začel s preiskavo  energetskega velikana Burisma, v zvezi s korupcijo, v nadzornem svetu pa je sedel tudi Bidenov sin.

Another day, another reminder that @POTUS @realDonaldTrump gave more lethal aid to Ukraine than the Obama administration ever did. pic.twitter.com/NgCwTveAr4

— Rep Andy Biggs (@RepAndyBiggsAZ) November 20, 2019

Sondland je priznal, da Trump ni želel nič v zameno od Zelenskega, zgolj da novoizvoljeni predsednik naredi tisto, za kar so ga Ukrajinci izvolili – se loti korupcije, ki vlada v državi.

President Trump: “I want NOTHING. I want no quid pro quo. I want Zelensky to do what he ran on.” pic.twitter.com/x9Y3cbz8Kw

— Rep. Jim Jordan (@Jim_Jordan) November 20, 2019

Na vprašanje Sondlanda, kaj želi od Zelenskega je Trump odvrnil: “Ne želim ničesar! Nočem nikakršnega quid pro quo. Hočem da Zelenski naredi tisto, kar je obljubil v predvolilni kampanji.”

Wow.@RepMikeTurner: “Mr. Sondland, let’s be clear: no one on this planet—not Donald Trump, Rudy Guiliani, Mick Mulvaney, Mike Pompeo—no one told you aid was tied to political investigations, is that correct.”

Gordon Sondland: “That’s correct.”

Game over.

— Mark Meadows (@RepMarkMeadows) November 20, 2019

Tudi sam Sondland je na zaslišanju priznal, da mu “nihče na tem planetu” ni povedal, da je Trumpova pomoč Ukrajini odvisna od ponovnega odprtja preiskave o korupciji glede Burisme. Šlo je zgolj za njegove “domneve”, ki so jih proti ameriškemu predsedniku nastrojeni mediji napihnili preko vsake mere.

??? STORY OF THE SONDLAND HEARING ???

Courtesy of @RepMikeTurner ➡️

Q: No one else on this planet told you that Donald Trump was tying aid to these investigations, is that correct?

A: Yes. pic.twitter.com/GqV6vwZ0a1

— Rep Andy Biggs (@RepAndyBiggsAZ) November 20, 2019

Demokrati so se zanašali, da bo Sondland namočil Trumpa. A se je zgolj še enkrat izkazalo, da med Demokrati vlada histerija. Proti predsedniku Trumpu so pripravljeni iti z vsemi možnimi sredstvi, a z vedno manj uspeha.

President @realDonaldTrump delivers a statement on the sham impeachment process: pic.twitter.com/XBoUNfRV4a

— The White House (@WhiteHouse) November 20, 2019

Namreč ameriške volivce sam lov na čarovnice, ki ga vodijo Demokrati proti Trumpu, vse manj zanima. Velik del volivcev je namreč že odločen, medtem ko se neodvisni volivci lahko na lastne oči prepričajo, kakšna norost je prevzela Demokrate. Če ni kriva Rusija, je dobra Ukrajina. Pri tem jim niti ne pade na pamet, da ena laž spodbija verodostojnost druge.

Ivan Šokić

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine