9.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Ameriški predsednik Trump v svojem govoru: Če ne izkoreninimo prevare, strahovite, grozljive prevare, ki se je zgodila na volitvah 2020, potem nimamo več države!

2. decembra 2020 je ameriški predsednik Donald Trump v približno tri četrt ure dolgem govoru v Beli hiši, ki ga je označil za “najpomembnejši govor” v njegovem predsedniškem mandatu, podrobno razložil razsežnosti volilne prevare, zaradi katere je trenutni “zmagovalec” ameriških predsedniških volitev nekdanji ameriški predsednik Joe Biden.

 

V nekaj čez 46 minut dolgem govoru je ameriški predsednik Donald Trump povedal, da je ravno brezprecedenčna širitev glasovanja preko pošte omogočila tako obsežno prevaro, kot je bila zabeležena na dan ameriških predsedniških volitev, 3. novembra 2020.

“Splošno znano je, da so volilni seznami polni ljudi, ki zakonsko nimajo volilne pravice, vključno z mrtvimi, tistimi, ki so se izselili iz svoje zvezne države in celo nedržavljani v naši državi,” je opozoril Trump. “Poleg tega so seznami polni napak, napačnih naslovov in imajo številne druge težave. To ni bilo nikoli vprašanje. Nihče ni izpodbijal te trditve.”

Trump je v svojem govoru opozoril, da so demokrati navkljub dejstvu, da imajo v ZDA dan volitev, dolge mesece pred volitvami opozarjali, da bodo minili tedni, celo meseci preden bomo poznali končne rezultate volitev. Tako so se tudi obnašali do prve prilike, ko so mediji za zmagovalca volitev navkljub več sto tisoč nepreštetih glasovnic, razglasili kandidata demokratov – nekdanjega podpredsednika Joa Bidna. Naenkrat ni bilo več pomembno čakati, da bo preštet vsak glas, od Trumpa pa so zahtevali, naj prizna poraz, s čimer bi lahko Bidna nemudoma tudi dejansko okronali za zmagovalca volitev.

Demokrati so se požvižgali na ustavo

Demokrati so razposlali na desetine milijonov volilnic s čimer so po Trumpovih trditvah omogočili “prevaro in zlorabo nikoli prej videnih razsežnosti.” To so demokrati počeli ravno na osnovi zastarelih volilnih seznamov, v katere se je ljudi samo dodajalo, ne pa tudi izbrisalo. Demokrati in sodišča so izrabili pandemijo, kot primeren izgovor za prezrtje ustavnih zakonov o volitvah, v nekaterih primerih celo v sodelovanju z zakonodajalci samih zveznih držav.

https://nova24tv.si/wp-content/uploads/2020/11/Milwaukee-volilna-prevara-260×300.jpg 260w” sizes=”(max-width: 953px) 100vw, 953px” style=”box-sizing: border-box; border: 0px; vertical-align: middle; height: auto; max-width: 100%;”>

Volilni rezultati najbolj zavednih okrožij v Milwaukeeju. Takšne volilne discipline ni niti v Severni Koreji! (foto: Milwaukee City Wire)

Pri tem je Trump izpostavil, da so v nekaterih ključnih zveznih državah imeli več registrirani volivcev kot je državljanov z volilno pravico. Ameriški predsednik je kot očiten primer tega izpostavil kar 67 volilnih okrajev v Michiganu. “V Wisconsinu niso mogli potrditi stalnega prebivališča več kot sto tisoč ljudi,” je poudaril Trump in izpostavil, da v zvezni državi pred volitvami niso želeli prečistiti volilnih seznamov. Po Trumpovih trditvah, tega niso storili zato, ker se na seznamu nahajajo imena ilegalnih volivcev.

A to je zgolj tisto, kar se je dogajalo pred samimi volitvami. Na noč iz 3. na 4. november 2020, ko so se preštevali glasovi na predsedniških volitvah so v ključnih državah v iznenada prispele kopice glasovnic izključno ali pretežno za Bidna. To se je zgodilo potem, ko so začasno ustavili preštevanje glasov in poslali opazovalce volitev domov. In v zveznih državah, kjer je prej bil v veliki prednosti, ki je presegala tudi po več kot pol milijona glasov, Trump, je na koncu z minimalno razliko zmagal Biden. “Od tega, da sem imel veliko prednost, smo prišli do tega, da sem izgubil za malenkost.”

V Michiganu čez noč ukradli volitve

V Michiganu so tako čez noč, ob 6:31h zjutraj samo za Bidna našli 149.772 glasov, kar je Bidnu podarilo zmago. Več sto tisoč glasovnic je bilo nezakonito preštetih brez prisotnosti volilnih opazovalcev, ali z volilnimi opazovalci na taki razdalji, kjer niso mogli ničesar opazovati. Najbolj opeharjeni pa so bili brez dvoma volivci, ki jim je bila ukradena volilna pravica! Več deset tisoč volivcev se je odpravilo na volišča in ugotovilo, da ne morejo glasovati, ker je nekdo že glasoval po pošti v njihovem imenu.

VEČ TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine