8.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Ameriški predsednik Donald Trump potrdil, da sta s soprogo Melanio okužena z novim koronavirusom

Ameriški predsednik Donald Trump je danes na Twitterju potrdil, da sta s soprogo Melanio okužena z novim koronavirusom. “Takoj bova začela karanteno in okrevanje. To bova prestala skupaj,” je zapisal Trump.

Ameriški predsednik in njegova soproga sta se na covid-19 testirala potem, ko so v četrtek okužbo potrdili pri svetovalki Bele hiše Hope Hicks, ki je v torek s Trumpom potovala na prvo televizijsko soočenje predsedniških kandidatov v Clevelandu.

Iz sveta se vrstijo odzivi in želje po čimprejšnjem okrevanju predsednika ZDA Donalda Trumpa in njegove soproge Melanie, ki sta danes sporočila, da sta okužena z novim koronavirusom. Nanju sta se s spodbudnimi sporočili med drugim že obrnila predsednik Evropskega sveta Charles Michel in britanski premier Boris Johnson.

Michel je Trumpu in soprogi Melanii zaželel hitro okrevanje. “Covid-19 je bitka, ki jo vsi še naprej bijemo. Vsak dan. Ne glede na to, kje živimo,” je zapisal na Twitterju.

Upanje, da bosta Trump in prva dama ZDA čim hitreje okrevala, je izrazil tudi Johnson, ki je spomladi sam prebolel okužbo z novim koronavirusom. Predsedniškemu paru je v tvitu zaželel vse dobro.

S podobnimi željami se je prav tako prek Twitterja nanju obrnil poljski predsednik Andrzej Duda, ki je obenem izrazil prepričanje, da bosta tako Poljska kot ZDA v boju covidu-19 uspešni.

Trumpu in Melanii sta med drugim vse dobro zaželela še izraelski premier Benjamin Netanjahu in indijski premier Narendra Modi. Tudi prvi mož Svetovne zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus jima je zaželel popolno in hitro okrevanje.

Tudi slovenski premier Janez Janša je zaželel hitro okrevanje ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu in njegovi soprogi Melanii.

Kot je na Twitterju zapisal Janša, vsi prijatelji ZDA v Sloveniji, še posebej on sam in soproga Urška Bačovnik Janša, mislijo na ameriški predsedniški par in jima želijo popolno in hitro okrevanje.

V domovini se je nanju s posebnim sporočilom obrnil podpredsednik ZDA Mike Pence. “Pridružujeva se milijonom ljudi po vse Ameriki, ki molijo za njuno popolno in hitro okrevanje. Naj Bog blagoslovi predsednika Trumpa in našo čudovito prvo damo Melanio,” je zapisal na Twitterju.

Zadnje novice

Sorodne vsebine