24.3 C
Ljubljana
petek, 9 junija, 2023

Ali papež res razmišlja o odstopu?

Piše: Blagovest.si

Papež ne izključuje možnosti odstopa, so nedavno poročali številni mediji, tudi slovenski. To naj bi papež povedal novinarjem na letalu ob povratku z obiska v Kanadi, češ da mora upočasniti tempo potovanj ali “razmisliti o možnosti umika”, poroča francoska tiskovna agencija AFP. 

Papež Frančišek je moral zaradi težav z zdravjem v zadnjem času nekoliko spremeniti svoj načrt potovanj, saj je nekatera od njih prestavil. Je pa napovedal obisk Kazahstana septembra letos. Ne glede na to pa mora misliti tudi na svoja leta in zdravje, kar je pričakovano, saj ima že 85 let. Njegov nedavni obisk v Kanadi pa je trajal šest dni, kar je terjalo velike napore, zato ne preseneča, da je papež sam priznal, da s potovanji ne more nadaljevati v obsegu kot doslej. Frančišek ima zadnje mesece težave s kolenom in se je tudi v Kanadi v veliki meri zanašal na pomoč vozička. Po poročanju britanskega BBC je sicer poudaril, da namerava trenutno nadaljevati s svojim papeškim delom, glede morebitnega odstopa bo poslušal Božji glas.

“Menjava papeža ni katastrofa, ni tabu,” je dejal novinarjem. “Pot je odprta – gre za normalno možnost. A do danes nisem potrkal na ta vrata. Nisem čutil potrebe, da bi razmišljal o tej možnosti – a s tem ne želim reči, da ne bom morda začel razmišljati o njej čez dva dneva,” njegove besede povzemata BBC in Siol. Priznal je tudi, da je bil obisk v Kanadi zelo intenziven in ne bo mogel nadaljevati v enakem tempu. “Moram se bodisi malo zadrževati, da lahko še naprej služim Cerkvi, ali razmisliti o možnosti umika.”

Več preberite TUKAJ

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine