13.3 C
Ljubljana
sobota, 1 oktobra, 2022

Aleš Primc o zmagoviti odločitvi v Teksasu: Premagali so morilski lobi

Piše: Ivan Šokić (Nova24tv)

Z odločitvijo 5-4 je ameriško vrhovno sodišče odločilo, da ne bo blokiralo novega v Teksasu sprejetega zakona, ki prepoveduje splav po šestem tednu nosečnosti, ko je že možno zaznati otrokov srčni utrip. Zasluge za sprejem zakona ima guverner Greg Abbott. “V svoji državi je premagal najbolj morilski lobi v človeški zgodovini, več kot milijarda usmrčenih nerojenih otrok po svetu v manj kot 50 letih,” je izpostavil Aleš Primc. V zadnjih 50 letih je bila zaradi splavov ubita že več kot milijarda nerojenih otrok.

V Teksasu so nedavno sprejeli zakon, s katerim so prepovedali splav po šestem tednu nosečnosti. To je razjezilo zagovornike morije nerojenih otrok, kajti pri šestih tednih nosečnosti je že možno zaznati utrip otrokovega srca, a marsikatera mati odkrije, da je noseča šele nekoliko kasneje. Krvoločnežem se zdi, da jih je oblast v Teksasu s skrajšanjem roka za splav na 6 tednov od spočetja, oropala zakonske podlage za legaliziran pomor še nerojenih otrok.

Zakon, s katerim je prepovedan splav od trenutka, ko je zaznan srčni utrip otroka, je maja 2021 v Teksasu podpisal guverner Greg Abbott. Predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc je izpostavil, da je guverner Teksasa trenutno brez konkurence najbolj spoštovanja vreden politik na planetu. “V svoji državi je premagal najbolj morilski lobi v človeški zgodovini, več kot milijarda usmrčenih nerojenih otrok po svetu v manj kot 50 letih,” je izpostavil Primc. “Teksas je pokazal, da je trdno odločen pomagati mamam in očetom v stiskah in v ta namen namenja sto milijonov dolarjev,” je za Nova24TV povedal Primc. “Čestitam tudi milijonom borcev za pravice vseh otrok – tudi nerojenih, in njihovih mater ter očetov v stiskah, ki se od leta 1973 vztrajno borijo za te pravice.”

Shodi za življenje ključni za napredovanje pravic nerojenih otrok
Po Primčevem mnenju imajo pohodi za življenje ključno vlogo pri pozitivnih spremembah za pravice nerojenih otrok. Pohod za življenje se bo letos odvijal tudi v Ljubljani. Shod je napovedan v soboto, 2. oktobra 2021. Izveden bo v skladu z vladnimi predpisi za čas epidemije ter priporočili in navodila Inštituta za javno zdravje, so zapisali na 24kul. Več informacij o shodu lahko najdete TUKAJ.

Guverner Teksasa Greg Abbott in nekdanji predsednik Donald Trump (Foto: epa)

Vsemu navkljub pa gre za malo zmago zagovornikov življenja nedolžnih otrok, ki jo je po poročanju Breitbarta omogočil nekdanji ameriški predsednik Donald Trump. Odločitev, da zakona iz Teksasa ne bodo blokirali so namreč podprli vsi trije vrhovni sodniki, ki jih je za položaj v svojem prvem predsedniškem mandatu predlagal Trump. To so Neil GorsuchBrett Kavanaugh in Amy Coney Barrett. Za sta glasovala še konservativni starosti Clarence Thomas in Samuel Alito. Vrhovno sodišče sicer ni odločalo o ustavnosti zakona, temveč o kompleksnosti le tega. Do nadaljnjega je tako velik del nedolžnih otroških življenj, vsaj v Teksasu, vsaj na papirju zaščiten.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine