18.5 C
Ljubljana
petek, 24 marca, 2023

Aktivistka BLM gibanja v Angliji ustreljena v glavo

Piše: A. S.

Ena najvidnejših aktivistk britanske podružnice BLM (Črna življenja štejejo) gibanja je bila ustreljena v glavo in je v kritičnem stanju. Ustreljena naj bi bila v nedeljo zjutraj v londonski soseski Southwark.

Sasha Johnson, ena glavnih podpornic BLM gibanja je postala znana potem, ko je objavila posnetek v katerem je označila britansko policijo za Ku klux klanovce in pozivala k ustanovitvi črnske militantne skupine, ki naj bi se borila proti nasilju. Sicer se zavzema tudi za ustanovitev registra ljudi, ki naj bi bili »rasisti« Takšen register bi vplival na to kje lahko domnevni »rasisti«, oziroma ljudje obtoženi rasne nestrpnosti živijo in delajo.

Sasha Johnson je v Oxfordu ustanovila lastno podružnico omenjenega skrajno levega BLM gibanja. V marcu tega leta pa je pozivala k ustanovitvi britanske stranke Črnih panterjev. Črni panterji so bili črnsko militantno gibanje, ki se je v sklopu levičarske kulturne vojne razvilo v 60. letih prejšnjega stoletja.

Policija pravi, da zaenkrat ni dokazov, da bi šlo za vnaprej načrtovan napad, ki bi bil povezan z aktivnostmi Johnsonove.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine