13.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Aktivist in kritik islama Tommy Robinson izpuščen iz zapora

»Danes je bil Tommy Robinson uradno izpuščen iz zapora. Sedaj je uradno, da Tommy in Generacija identitete ne uporabljata sovražnega govora. Naš boj se lahko nadaljuje naprej. Velika zmaga za svobodo govora,« so prek Twitterja sporočili iz slovenske sekcije Generacije identitete oz. Slovenskega identitarnega gibanja.

 

Tommy Robinson je bil letos aretiran in zaprt zaradi domnevnega sovražnega govora, slovenski režimski mediji pa o njem pišejo kot o skrajnem desničarju.

Robinson je sicer tudi novinar »The Rebel Media« ter avtor knjig »Sovražnik države« in »Mohamedov koran«. Kot je dejal za Voice of Europe, je bil izoliran v celici (v pogojih, v katere ne bi namestili muslimanskega terorista) in je imel dovolj časa, da prebere Koran. »Pred tem pa, na English Defence League, smo imeli mnogo dobro informiranih glasnikov, ki so nam razložili vse o islamu. Peter je dober raziskovalec in domiseln mislec, tako da sva skupaj prišla do revolucionarnega načina pojasnjevanja korana navadnim ljudem. Moja žena in otroci ne dobijo niti približno dovolj časa z menoj, poizkušam pa žonglirati različne zahteve. Moja knjiga ‘Sovražnik države’ vam pokaže, kako težko je zame živeti normalno družinsko življenje.«

Robinson velja za enega najglasnejših kritikov islama, s tem se tudi približuje poslanstvu, ki ga je imela sedaj že pokojna italijanska publicistka Oriana Fallaci. Zaradi svojega poslanstva je ves čas tarča napadov medijev, ki prisegajo na politično korektnost ter levičarstvo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine