6.4 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Afganistanski migranti večkrat skupinsko posilili zaostalo Švedinjo – deportacija zaradi talibanskih razmer v Afganistanu odpovedana

Piše: Ivan Šokić (Nova24tv)

Skupina afganistanskih migrantov je večkrat brutalno skupinsko posilila umsko zaostalo Švedinjo. Oblasti zdaj trdijo, da posiljevalskih migrantov ne morejo deportirati nazaj v Afganistan zaradi trenutne politične situacije v državi. Talibani namreč posiljevalce obravnavajo v skladu s šeriatskim pravom, ki ne tolerira spolne zlorabe umsko zaostalih. Kazen za tak zločin je lahko tudi kamenjanje do smrti.

Afganistanski migranti so po poročanju FriaTider v posebni ustanove za umsko zaostale v kraju Upplands Väsby nedaleč od Stockholma serijsko spolno zlorabljali in skupinsko posiljevali 24-letno žensko, ki je na razvojni stopnji otroka. Švedske oblasti so trojico njenih posiljevalcev obsodile na zaporne kazni med 3 in 8 leti zapora. Do deportacije pa ne bo prišlo zaradi napete situacije v Afganistanu.

Lisa je avtistka in ima kognitivne težave, kar pomeni, da je intelektualno na stopnji majhnega otroka. Težave ima s spremljanjem pogovora, njeno dojemanje časa je omejeno in stežka skrbi za lastno higieno. Po trditvah osebja, ki je zadolženo zanjo, je izredno naivna, ne zna reči ne in vsem verjame na besedo,” poroča švedski medij. Kot taka je bila idealna tarča sprevrženih migrantov.

Analno posilstvo s steklenico
Lisini skrbniki so odkrili, da je nekaj hudo narobe šele, ko se jim je Lisa pritožila, da jo boli zadnjica, ker ji je njen “fant” v zadnjico zarinil steklenico. Nemudoma so poklicali policijo, Lisa pa je organom pregona razkrila, da sta njen “fant” Abul Fazl Yaqubi in njegov prijatelj Esmaili Jawid posilstvo injicirala z igro “resnica ali izziv”. Ko so zavrteli steklenico in je ta pokazala na Liso, je morala sleči oblačila. Ko se je steklenica ustavila na Esmailiju, mu je Abul Fazl rekel, da porine steklenico v Lisin trebuh. Esmaili je povlekel Liso na tla, Abul Fazl jo je prijel za roke, nato pa ji je Esmaili potisnil steklenico med noge. Lisa je za policijo opisala, kako globoko so ji potisnili steklenico, da jo je bolelo v “trebuhu”.

Afganistanski migrant Esmaili Jawid je na Švedskem analno in vaginalno skupinsko večkrat posilil umsko zaostalo 24-letnico. (foto: Facebook)

Steklenico sta nato migranta jemala ven in noter, Liso je vedno bolj bolelo, a si ni upala reči ne. “Nisem si upala reči ne Afganistancu, ne morem reči ne Afganistancu. Vem, kako se obnašajo, če rečeš ne,” je pojasnila. “Če rečeš ne, te lahko pretepe.” Ko sta jo nehala posiljevati s steklenico, sta se tudi sama slekla in ji naročila, naj odide v spalnico. Tam se je posiljevanje nadaljevalo. Esmaili je začel z vtikanjem prstov v Lisin “trebuh”, ko je začela vpiti, da tega ne želi, jo je njen “fant” Abul Fazl utišal in jo zagrabil za vrat.

Afganistanski migranti so jo dalj časa zlorabljali
Med zasliševanjem je Lisa policiji razkrila, da so jo v preteklosti isti storilci tudi vaginalno posilili. Udeležen je bil še en afganistanski migrant, Šokrallah Šahzad. Po trditvah zaostale 24-letnice jo je Yaquibi naplahtal, da je mislila, da je njen “fant”, zatem pa jo je pretepal in ji grozil, da jo bo ubil, če ga prijavi. Ob tem je Yaquibi služil tudi kot njen zvodnik in jo dajal na razpolago preostalim migrantskim sorojakom v Upplands Väsby.

Po poročanju Summit News je spomladi njeno stanovanje obiskala skupina štirih tujcev, ki so se zvrstili na njej. Moške so kasneje obsodili za skupinsko posilstvo, eden od posiljevalcev je zaradi tega, ker je bil mlajši od 21 let, prejel samo tri leta zapora, preostali posiljevalci so bili obsojeni na osem let. Do deportacije ne bo prišlo zaradi talibanskega prevzema oblasti v Afganistanu. Predpisana kazen za posiljevalce zaostalih v skladu s šeriatskim pravom vključuje tudi smrt s kamenjanjem.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine