12.2 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Action Zealandia: »Bela krivda je orodje, ki ga finančne elite uporabljajo že stoletje.«

Action Zealandia je mladinska organizacija iz Nove Zelandije, ki se zavzema za interese Novozelandcev evropskega porekla in za širjenje pozitivnega nacionalizma in bele identitete, ki temelji na ljubezni do lastnega ljudstva in ne na sovraštvu do drugih. Pred kratkim je bil s predstavniki te organizacije objavljen intervju na slovenski identitarni spletni strani Tradicija proti tiraniji.

Člani te organizacije so govorili o svojem aktivizmu, ki je v skladu s splošnimi načini širjenja idej tovrstnih organizacij in skupin. Govorili pa so tudi o situaciji glede množičnih migracij iz Azije, ki predstavljajo vse večjo težavo v njihovi domovini. Le te so namreč, kot pravijo, povzročile katastrofo za povprečnega delavca evropskega ali maorskega porekla. Zaradi velikega povpraševanja se cene stanovanj višajo, plače domačih delavcev pa ostajajo iste. Poleg tega grozi Novozelandcem tudi demografska katastrofa, saj samo zaradi tujih migracij prebivalstvo letno narašča za en procent. Vse to je močno znižalo življenjski standard v zadnjih dvajsetih letih.

V intervjuju so se dotaknili tudi dejanj Brentona Tarranta, ki je leta 2019 zakrivil pokol v novozelandskih mošejah v Christchurchu. Action Zealandia se nasilju izogiba saj je mnenja, da ima predvsem negativen učinek in se oddaljuje od dejanj Tarranta, ki so predvsem spodbudila »lov na čarovnice« proti desnici. Prav tako opozarjajo, da muslimani niso danes glavna težava Zahoda, temveč le simptom veliko večjega problema.

Kot potomci kolonialistov pa so predstavniki te organizacije spregovorili tudi o vse bolj pogostih trendih vsiljevanja t.i. »bele krivde«, ki je š toliko bolj kot razširjeno med »kolonialnimi« narodi. Njihovo mnenje je, da gre za orožje finančnih elit, ki ga uporabljajo že stoletje. Prav tako opozarjajo, da pred prihodom Evropejcev, domačini niso živeli v nekakšni harmonični družbi, temveč so maorska plemena eno nad drugim velikokrat izvajala genocide. Zato so tudi mnogi Maori sprejeli vladavino Britancev, saj je le ta vzpostavila določeno stopnjo reda in preprečila nadaljnje medsebojne plemenske vojne.

Celoten intervju lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine