0.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

13-letnico skupinsko posilili, ko je zločin prijavila, pa jo je posilil še policist

Piše: Ivan Šokić

Štirje moški v Indiji so ugrabili 13-letnico in jo skupinsko pislijevali štiri dni. Ko je deklica zločin prijavila na policijski postaji pa jo je posilil še policist, ki je nato pobegnil pred organi pregona. 

Po trditvah indijskih oblasti je 13 let staro deklico, ki je šla na policijsko postajo prijaviti, da so jo posilili, posilil tudi policist Tilakdhari Saroj, ki so ga kasneje aretirali na begu v provinci Uttar Pradesh. Po trditvah očeta trinajstletnice naj bi skupina štirih moških hčerko 22. aprila 2022 zvabila v sosednjo provinco Madhya Pradesh kjer so jo štiri dni posiljevali. Preden so pobegnili v neznano, so posiljevalci zlorabljeno deklico vrnili nazaj v njeno vas, ki se nahaja v okrožju Lalitpur.

Trinajstletnica se je na policijo odpravila dan kasneje v spremstvu svoje tete. Saroj je sprejel deklico v svojo pisarno in jo posilil pred njeno teto. Za strašno dejanje je prek nevladne organizacije Childline izvedel policijski načelnik Lalitpurja Nikhil Pathak. Ta je medijem zagotovil, da je Saroj bil suspendiran in zagotovil, da je primer posilstva bil prijavljen. Organi pregona so ravno tako oblikovali posebne skupine za iskanje posiljevalskega policista. V primeru, da bo Saroj spoznan za krivega mu grozi doživljenska zaporna kazen.

Saroj je po prijetju zahteval, da se preiskave “z vso poštenostjo” lotijo preiskovalni organi. Pedofilski policist vztraja da je nedolžen. Načelnik Pathak je medtem razkril, da je bilo v povezavi s primerom imenovanih šest ljudi, štiri, vključno s Sarojem pa so že aretirali. Ravno tako so bili odstavljeni vsi policisti, ki so delali na policijski postaji kjer se je zgodil nagnusen zločin.

“Če policijske postaje niso varne za ženske, kam pa se potem lahko obrnejo za pomoč?” je zanimalo vodjo kongresa Priyanko Gandhi Vadro, ki je bila kritična do lokalnih oblasti v Uttar Pradeshu. Po njenem mnenju provinca zavira potrebne pravosodne reforme. Raziskava iz leta 2017, ki so jo opravili pri World Vision Indija je ugotovila, da je skoraj polovica otrok v Indiji na neki točki v svojem življenju bila žrtev spolne zlorabe. Kultura posilstva v Indiji je zares prišla pod žaromete svetovne javnosti leta 2012, ko je skupina moških na avtobusu v New Delhiju posilila 22-letnico. Dekle je kasneje zaradi zadnih poškodb umrlo. Eden od posiljevalcev je bil mladoletnik, ki jo je odnesel s samo tremi leti v poboljševalnici, eden je storil samomor v policijskem varstvu, preostali štirje pa so bili obsojeni na smrtno kazen.

Vir: dailymail.co.uk

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine