1.7 C
Ljubljana
sobota, 6 marca, 2021

Župan Brežic Ivan Molan ob prvem šolskem dnevu obiskal Osnovno šolo Globoko

Župan Občine Brežice Ivan Molan ob prvem šolskem dnevu tradicionalno obišče eno od osmih osnovnih šol v občini. Ob začetku novega šolskega leta 2020/2021 je župan obiskal OŠ Globoko in v telovadnici najprej pozdravil učenke in učence, ki letos prvič vstopajo v šolo. V nadaljevanju je  župan obiskal tudi učence prvega dislociranega oddelka za učence z avtističnimi motnjami, ki od letos domujejo v globoški šoli. Ob tej priložnosti je župan ravnateljici Roziki Vodopivec predal simbolično darilo – knjige za šolsko knjižnico.

Kot je dejal župan Ivan Molan, gre pri šoli v Globokem za dve posebnosti v tem letu. Prva je uvedba dislociranega oddelek za učence z avtističnimi motnjami s prilagojenim programom osnovne šole z enakovrednim izobrazbenim standardom, za katerega je bila šola izbrana na razpisu. Da je šola pridobila ta program, ki je bil doslej na voljo le v Ljubljani, Mariboru in Portorožu, je gotovo  pridobitev za starše in otroke, hkrati pa tudi veliko priznanje za šolo v manjšem kraju, je prepričan župan. Oddelek, za katerega je prostor pomagala  urediti občina, trenutno obiskujejo štirje učenci – v takšen oddelek pa lahko sprejmejo največ pet otrok. Oddelek je dislocirana enota Zavoda za gluhe in naglušne, ki v programe za otroke in mladostnike z govorno-jezikovnimi motnjami vključuje tudi otroke z motnjami avtističnega spektra. 

V prvih šolskih dneh pa se zaključuje tudi celovita energetska sanacija šole v Globokem v projektu javno-zasebnega partnerstva. Sanacija v vrednosti dobrih 528.000 obsega izolacijo fasade in strehe na telovadnici, menjavo stavbnega pohištva, sanacijo razsvetljave, prenovo ogrevalnega sistema in energetsko upravljanje. Poleg energetske sanacije so v šoli pridobili tudi nov prostor za likovni in glasbeni pouk. OŠ Globoko trenutno obiskuje 117 učenk in učencev, v vrtcu pa skrbijo za 57 otrok.

V šolskem letu 2020/2021 bo osem osnovnih šol in eno podružnično šolo v občini Brežice obiskovalo 2.038 učenk in učencev, med njimi je 212 prvošolk in prvošolcev.  Župan občine Brežice Ivan Molan je letos  vsem zaposlenim v šolah in učencem zaželel predvsem čim boljše počutje v razredih ter da bi kljub vsem dodatnim ukrepom preživeli čas v šoli čim lepše in uresničili zastavljeni učni program.

Slika, ki vsebuje besede notranji, oseba, strop, sobaOpis je samodejno ustvarjen

 

Sprejem za prvošolce in njihove starše v telovadnici

Zadnje novice

Sorodne vsebine