15.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Župan Brežic Ivan Molan ob prvem šolskem dnevu obiskal Osnovno šolo Globoko

Župan Občine Brežice Ivan Molan ob prvem šolskem dnevu tradicionalno obišče eno od osmih osnovnih šol v občini. Ob začetku novega šolskega leta 2020/2021 je župan obiskal OŠ Globoko in v telovadnici najprej pozdravil učenke in učence, ki letos prvič vstopajo v šolo. V nadaljevanju je  župan obiskal tudi učence prvega dislociranega oddelka za učence z avtističnimi motnjami, ki od letos domujejo v globoški šoli. Ob tej priložnosti je župan ravnateljici Roziki Vodopivec predal simbolično darilo – knjige za šolsko knjižnico.

Kot je dejal župan Ivan Molan, gre pri šoli v Globokem za dve posebnosti v tem letu. Prva je uvedba dislociranega oddelek za učence z avtističnimi motnjami s prilagojenim programom osnovne šole z enakovrednim izobrazbenim standardom, za katerega je bila šola izbrana na razpisu. Da je šola pridobila ta program, ki je bil doslej na voljo le v Ljubljani, Mariboru in Portorožu, je gotovo  pridobitev za starše in otroke, hkrati pa tudi veliko priznanje za šolo v manjšem kraju, je prepričan župan. Oddelek, za katerega je prostor pomagala  urediti občina, trenutno obiskujejo štirje učenci – v takšen oddelek pa lahko sprejmejo največ pet otrok. Oddelek je dislocirana enota Zavoda za gluhe in naglušne, ki v programe za otroke in mladostnike z govorno-jezikovnimi motnjami vključuje tudi otroke z motnjami avtističnega spektra. 

V prvih šolskih dneh pa se zaključuje tudi celovita energetska sanacija šole v Globokem v projektu javno-zasebnega partnerstva. Sanacija v vrednosti dobrih 528.000 obsega izolacijo fasade in strehe na telovadnici, menjavo stavbnega pohištva, sanacijo razsvetljave, prenovo ogrevalnega sistema in energetsko upravljanje. Poleg energetske sanacije so v šoli pridobili tudi nov prostor za likovni in glasbeni pouk. OŠ Globoko trenutno obiskuje 117 učenk in učencev, v vrtcu pa skrbijo za 57 otrok.

V šolskem letu 2020/2021 bo osem osnovnih šol in eno podružnično šolo v občini Brežice obiskovalo 2.038 učenk in učencev, med njimi je 212 prvošolk in prvošolcev.  Župan občine Brežice Ivan Molan je letos  vsem zaposlenim v šolah in učencem zaželel predvsem čim boljše počutje v razredih ter da bi kljub vsem dodatnim ukrepom preživeli čas v šoli čim lepše in uresničili zastavljeni učni program.

Slika, ki vsebuje besede notranji, oseba, strop, sobaOpis je samodejno ustvarjen

 

Sprejem za prvošolce in njihove starše v telovadnici

Zadnje novice

Sorodne vsebine