9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Združenje Manager: Naučiti se moramo živeti in delati s koronavirusom

Piše: C. R.

Združenje Manager je ob vnovičnem ustavljanju javnega življenja in pozivu predstavnikov vlade k začasni zaustavitvi proizvodnje, kjer je možno, ocenilo, da bi moral biti skupni cilj, da se naučimo živeti in delati s koronavirusom. “V enem letu so se podjetja, organizacije, delodajalci in zaposleni že prilagodili življenju z virusom,” so navedli.

“V letu dni smo se naučili, da bomo lahko le s fleksibilnostjo in prilagodljivostjo kos izzivom, ki jih prinaša epidemija. Kot kaže, bo ta še nekaj časa, vsaj nekaj mesecev, del naše realnosti,” so zapisali za STA.

Strategija, ki jo lahko gospodarstvo in država skupaj uberejo je, da ob spoštovanju preventivnih ukrepov, previdnosti, skrbnosti in varovanju rizičnih in najranljivejših skupin, nadaljujemo z življenjem in delom kot smo ga osvojili v zadnjem letu. S precepljenostjo populacije in nadaljnjimi preventivnimi ukrepi pa pričakujejo, da se počasi usmerjamo proti postopni normalizaciji.

V podjetjih so se ob spoštovanju vseh dosedanjih ukrepov vlade epidemiji uspešno prilagodili, kar dokazujejo tudi zgodbe članov Združenja Manager, so navedli. V Danfoss Trati, ki jo vodi Aleksander Zalaznik, nekdanji predsednik združenja, so uvedli ukrepe, ki se jih vsi zaposleni dosledno držijo in so bili doslej učinkoviti.

Tako preprečujejo morebitne širitve okužb in tako že vseskozi poslujejo. Od 1. marca lani do danes so imeli le 10 deset odstotkov sodelavcev, ki so bili v teku enega leta pozitivni na koronavirus, so dodali.

Vlada je namreč v nedeljo sledila predlogu strokovne skupine in sprejela stroge omejitvene ukrepe, s katerimi želi zajeziti nadaljnje širjenje koronavirusa in ki bodo veljali od četrtka do vključno 11. aprila.

Zadnje novice

Sorodne vsebine