5.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Zaradi prenove zaprt del Prešernove ceste v Ljubljani

Zaradi prenove bo od danes pa do predvidoma 15. septembra popolnoma zaprta Prešernova cesta v središču Ljubljane, in sicer na delu med Šubičevo ulico in Erjavčevo cesto. To pomeni tudi obvoz linij Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) 14, 18 in 18L, so sporočili z ljubljanske mestne občine.

 

“Za popolno zaporo smo se odločili zato, da bodo dela lahko končana v najkrajšem možnem času,” so pojasnili na Mestni občini Ljubljana (MOL).

Obvoz za osebna vozila bo voden preko Šubičeve ulice, Slovenske ceste in Aškerčeve ceste oz. po Bleiweisovi cesti in Šubičevi ulici.

Linije LPP 14, 18 in 18L pa bodo vozile po obvozni trasi preko Prešernove, Aškerčeve in Slovenske ceste. Avtobusno postajališče Cankarjev dom bo tačas ukinjeno, avtobusi LPP pa bodo ustavljali na začasnem postajališču južneje na Prešernovi cesti.

Udeležence v prometu MOL prosi za potrpljenje, razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.

Mol na Prešernovi cesti obnavlja vodovodno omrežje, ki je ponekod staro tudi do 200 let. Obnovili bodo tudi kabelsko kanalizacijo za javno razsvetljavo in voziščno konstrukcijo, oba pločnika ter kolesarske steze. V vseh križiščih s Prešernovo, na odseku med Cankarjevo cesto in Trgom mladinskih delovnih brigad, bodo uredili taktilne oznake za vodenje slepih in slabovidnih, so še pojasnili.

Zadnje novice

Sorodne vsebine