14.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Zaradi okrepljene varnosti letos dražje pivo na Oktoberfestu

Zaradi dodatnih varnostnih ukrepov, ki so jih uvedli po več terorističnih napadih, bodo morali letošnji obiskovalci tradicionalnega Oktoberfesta v Münchnu za vrček piva odšteti od 10,70 do 11,50 evra. Cena piva se viša že več let, letos pa bo dražje za okvirno 55 centov, predvsem zaradi stroškov varovanja.

 

Ljubitelji piva so lani za litrski vrček v povprečju sicer odšteli 10,70 evra. Letos se je pivo podražilo, ker morajo za kritje stroškov varovanja svoje prispevati tudi ponudniki te opojne pijače iz hmelja, sladu, kvasa in vode.

Letošnji festival, ki bo trajal od 22. septembra do 7. oktobra, bodo med drugim popestrili z različnimi temami, med drugim bo del festivalskega prizorišča spominjal na džunglo, drugi pa bolj na vesolje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Festival, ki vsako leto privabi okoli šest milijonov ljudi in se razteza na 42 hektarjih, bodo tudi letos pospremili strogi varnostni ukrepi. Območje bo med drugim varovala ograja, znotraj pa bodo prepovedani veliki nahrbtniki in torbe, so že sporočili organizatorji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine