7.2 C
Ljubljana
torek, 26 oktobra, 2021

Vojna veganov proti mesojedcem dobiva vse bolj groteskno podobo – sedaj se govori že o mesojedskem seksizmu!

Pred časom smo objavili članek o tem, kako so nekateri povezali uživanje mesa s fašizmom (članek lahko najdete TUKAJ). Ta bizaren spopad dobiva nove razsežnosti, saj se je začelo govoriti celo o seksizmu, ki naj bi ga zganjali mesojedci, natančneje tisti, ki organizirajo shod proti agresivnemu veganstvu.

 

Kot danes poročajo Slovenske novice, so se sedaj oglasile še t. i. veganske feministke, ki so zapisale: »V komentarjih in razpravi znotraj facebook dogodka smo zasledile večinsko moške odzive in komentarje ter vabila, posledica česar je bila, da je celoten dogodek postal nek ‘‘moški praznik‘ o kateremu govori na tisoče slovenskih moških.« Ergo: dogodku se je treba upreti, »saj izvedba le tega vodi v še večje razdvajanje in razlike med spoloma, proti katerim se vsi borimo. V primeru, da bo moškim uspelo izpeljati ta dogodek, bo 20. 5. za Slovenijo res črn dan.« Pravijo tudi, da je »več kot očitno, da so ljudje, ki jedo meso, tudi seksisti, saj so izkoriščene živali predvsem ženskega spola (krave za mleko, kokoši za jajca), kar izkazuje še dodatno nespoštovanje žensk pri tistih, ki jedo meso.« (članek si lahko preberete TUKAJ).

In zanimivo, veganske feministke celo zagovarjajo tako čečkanje po zidovih kot tudi fizično preprečevanje nakupa mesa ali mesnih izdelkov.

No, kdor je to prebral, bi lahko pomislil, da se lahko tudi kdo grdo norčuje iz zdrave pameti – ali pa s tovrstnimi bizarnimi ideološkimi konstrukti odvrača pozornost javnosti od pomembnejših tem…

Zadnje novice

Sorodne vsebine