15.3 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

VIDEO: Generalštab Slovenske vojske z medijsko kampanjo za promocijo vojske in vojaškega poklica

Generalštab SV ob današnjem dnevu Slovenske vojske (SV) začenja s sodobno strategijo promocije Slovenske vojske, vojaške službe in vojaškega poklica ter pridobivanja kadrov. Uvod je današnji začetek medijske kampanje, temu pa bodo do konca leta 2021 sledile še druge promocijske, oglaševalske in komunikacijske aktivnosti.

Kot so danes sporočili iz generalštaba in ministrstva za obrambo, so medijsko kampanjo s televizijskim oglasom in prenovljeno spletno stranjo www.postanivojak.si pripravili v sodelovanju s konzorcijem podjetij Pristop, Pristop Media in agencije Renderspace.

“Glavni namen projekta je pritegniti mlade, da se odločijo za poklic vojaka ali druge oblike sodelovanja s Slovensko vojsko, kot je prostovoljno služenje vojaškega roka, ki je posebej pomembno pri pridobivanju kadrov za opravljanje vojaške službe v stalni in pogodbeni rezervni sestavi,” so pojasnili.

Med možnimi oblikami sodelovanja s Slovensko vojsko so vsakoletni dijaški in študentski vojaški tabori, ena od oblik sodelovanja pa je tudi finančna pomoč v času izobraževanja v obliki štipendij za delo v SV na več ravneh izobraževanja. “Slovensko vojsko želimo predstaviti kot odgovornega in zanesljivega zaposlovalca, vojaški poklic pa privlačen za mlade z več zanimivimi možnostmi za uresničitev lastnih ciljev,” izpostavlja generalštab.

Kampanjo so zagnali ob dnevu Slovenske vojske, ki ga vsako leto 15. maja zaznamujejo v spomin na leto 1991, ko so slovenski naborniki začeli služenje vojaškega roka izključno v Sloveniji. “Letošnji dan Slovenske vojske bo precej drugačen od tistih, ki smo jih vajeni, saj smo še vedno sredi prizadevanj za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Je pa to tudi dan, ko praznujemo trmo, vztrajnost in srčnost vseh pripadnikov in pripadnic, sodelavk in sodelavcev. Zaradi vas in nas Slovenski vojski še vedno uspeva izpolniti vse obveznosti v imenu Slovenije. In to počnemo zelo dobro,” je v izjavi izpostavil načelnik Generalštaba SV Robert Glavaš.

Po njegovih besedah je glavni namen promocijske kampanje privabiti več mladih v vrste SV. “Izboljšati pogoje za delo in pridobiti več mladih v naše vrste je tudi moja prednostna naloga. Zato vas pozivam, pripadnice in pripadniki, sodelavci in sodelavke, da z glavo, rokami in srcem podprete napore vseh, ki se trudijo za to, da bi naše vrste okrepili mladi fantje in dekleta. Če bomo tako mislili, verjeli in delovali, bomo uspeli. Dvignimo se na višji nivo,” je dodal.

Slovenska vojska se v zadnjem obdobju srečuje s povečanimi odhodi in hkrati manjšim zanimanjem za zaposlitev v stalni sestavi vojske kot tudi nezadostnim interesom za pogodbeno opravljanje vojaške službe v rezervni sestavi. V zadnjih letih se vztrajno manjša tudi število vojakov prostovoljcev na služenju vojaškega roka. Po zadnjih podatkih v stalni sestavi SV glede na kadrovski načrt manjka nekaj več kot 1000 pripadnikov.

Na ministrstvu za obrambo računajo, da bodo z ustreznimi ukrepi in celovito prenovo sistema pridobivanja, zadrževanja in izstopa pripadnikov v naslednjih petih letih uspeli dvigniti kadrovski načrt stalne sestave na 7000 pripadnikov in do 1000 pripadnikov pogodbene sestave.

Zadnje novice

Sorodne vsebine