30.2 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

(VIDEO+FOTO) Jugoslavija dežela enakosti? Poglejte ta luksuz za visokimi zidovi, kjer je stran od drugorazrednih užival marksist Edvard Kardelj!

Mnogi Slovenci, še posebej tisti, ki v prejšnjem režimu sploh niso živeli, si predstavljajo Jugoslavijo kot pravljično deželo, kjer se je živelo bolje, kjer so vsi imeli vse, vsi so imeli enako in med ljudmi ni bilo razlik. In glede na to, da nam levičarji prodajajo “svete resnice”, ki jih mnogi brezglavo sprejmejo, si poglejte v kakšni vili ob morju je stanoval Titov najtesnejši zaveznik Edvard Kardelj, medtem ko mnogo Slovencev morja ni niti videlo, kaj šele takšnega luksuza. Kar pa je še bolj žalostno pa je, da se mnogim toži po tistih časih.


Dejstvo je, da so bili v Jugoslaviji ljudje revnejši kot zdaj in je bil standard bistveno nižji. Medtem ko so ljudje za osnovne potrebščine trdo garali, so se vodilni partijci kopali v razkošju, ukradenem tekom komunistične revolucije poštenim ljudem. Vse to pa je bilo skrito za visokimi zidovi in stran od oči javnosti, da običajni državljani, ki so verjeli puhlicam o enakosti, ne bi izvedeli resnice. Toda mediji tudi v teh časih ne poročajo objektivno o življenju v nekdanjih časih samoupravnega socializma.

Aristokratsko življenje je užival Edvard Kardelj s partizanskim imenom Krištof, ki je letoval v razkošni vili Lovorki na Brionih. Sicer pa je živel v ukradeni “Kardeljevi vili” v Tacnu, pred nacionalizacijo je ta pripadala industrialcu Ivanu Seunigu. Poleg vile Lovorke je imel številne rezidence jugoslovanski maršal Josip Broz Tito, Brioni pa so bili v časih trdega komunizma zaprti za javnost.

Več si lahko preberete, video in fotografije ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine