4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Verjeli ali ne, afganistanski minister dobiva socialno podporo s Švedske – plača ne zadostuje za preživetje

Vodja Zmerne stranke na Švedskem Ulf Kristersson je zahteval popis prebivalstva, saj je postalo očitno, da socialistična vlada nima pojma, kdo živi in kdo ne živi v državi.

 

Potem, ko je v javnosti prišla informacija da 43-letni visoki funkcionar afganistanske vlade Fazel Fazly prejema socialno podporo na Švedskem, je vodja Zmerne stranke na Švedskem Ulf Kristersson zahteval popis prebivalstva v državi. “Ne vemo, kdo so ljudje v državi,” je po poročanju Breitbarta povedal Kristersson.

“To je že drugič, da smo kaj takega videli na tako visokem nivoju, kar je slabo samo po sebi. Vprašamo se lahko, koliko je še takih primerov, kjer ne gre za vladne funkcionarje ali obrambne ministre. Mislim, da je to izredno resna zadeva,” je povedal Kristersson.

Lansko leto so odkrili, da je podobno kot Fazly, tudi nekdanji iraški obrambni minister Najah al-Shammari vlekel švedsko socialno pomoč, čeprav ni živel na Švedskem.

116 milijonov evrov za džihadiste
Po mnenju Kristerssona taki primeri demoralizirajo Švede, ki živijo v prepričanju, da je dejansko neka povezava med delom, plačevanjem davkom in prejemanjem socialne podpore na Švedskem. A temu očitno ni tako. Kar je še huje, to ni najhujše. Pred dnevi je v javnost pricurljala informacija, da je švedska socialistična vlada financirala islamske izobraževalne programe in tem šolam namenila več kot 116 milijonov evrov, ki so končali v rokah radikalnih islamističnih skupin.

Zadnji popis prebivalstva je bil na Švedskem opravljen leta 1990. Po poročanju švedskega davčnega urada, naj bi med 200 in 300 tisoč “Švedov” živelo na naslovu, ki se razlikuje od tistega v državnih evidencah.

Zadnje novice

Sorodne vsebine