7.7 C
Ljubljana
petek, 23 februarja, 2024

Velikonočni vikend v Portorožu in Piranu dobro obiskan

V času velikonočnih praznikov so turisti ustvarili 10.000 hotelskih nočitev. Marca so hoteli v občini Piran zabeležili 2 % več nočitev v primerjavi z enakim obdobjem lani. Turisti so sončno vreme izkoristili za dejavnosti na prostem.

V občini Piran so med velikonočnim vikendom zabeležili 10.000 hotelskih nočitev, kar je približno toliko kot na praznični vikend lani. Veliko hotelov je bilo polno zasedenih, v povprečju pa so bili do 85-odstotno zasedeni. Prevladovali so tuji gostje. Največ je bilo italijansko in nemško govorečih turistov, ki so ustvarili kar 88 % vseh nočitev. Opaziti pa je bilo tudi veliko dnevnih obiskovalcev, ki so sončno vreme izkoristili za sprehode, kolesarjenje in druge dejavnosti na prostem.

V Portorožu in Piranu sta med prazniki ponudbo destinacije obogatili velikonočni tržnici, za športni utrip Portoroža pa je poskrbela 26. Sailing Point Velikonočna regata, ki je privabila okoli štiristo jadralcev iz kar trinajstih držav.

Leto 2018 se je v turističnem smislu dobro začelo. V prvih treh mesecih leta so v hotelih občine Piran zabeležili nekaj manj kot 168.000 nočitev, kar je približno toliko, kot v enakem obdobju lani. Od tega so 60 % nočitev ustvarili tuji gostje, ki jih je bilo za 3 % več. Marca je bilo nočitev za 2 % več kot v enakem obdobju lani, tuji gosti pa so ustvarili kar 18 % več nočitev kot marca lani.

April v znamenju prireditev

V aprilu bodo na svoj račun prišli ljubitelji kulture, športa in kulinarike. Med 7. in 8. aprilom bo potekala največja tekaška prireditev v slovenski Istri – Luka Koper 5. Istrski maraton, ki bo tudi tokrat povezala vse štiri obalne občine. V Piranu se v aprilu obeta niz dogodkov Posvečeno Tartiniju, 22. aprila pa se bo odvil Praznik sv. Jurija, zavetnika mesta, ki oživlja čas odhoda solinarjev v soline in priprave na pridelavo soli, stoletja najpomembnejšega vira zaslužka za mesto. Le nekaj dni pozneje, 28. aprila, bo na Tartinijevem trgu znova zaživel Sejem starin, domače obrti in darov narave. Med 28. in 29. aprilom bo v Padni, eni najlepših vasic slovenske Istre, potekal Praznik olja in bledeža z bogato ponudbo avtohtonih sort oljčnega olja, kmetijskih pridelkov in tradicionalnih istrskih jedi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine