-0.8 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

Vabljeni na predstavitev knjige »Stavka, ki je iztirila rdeči režim« v Velenju – pogovor z avtorjema knjige Slavkom Kmetičem in Gašperjem Blažičem

Ženski odbor SDS Savinsko-Šaleške regijske koordinacije v četrtek, 14. marca 2019, ob 19.19 vabi v Knjižnico Velenje, kjer bosta Slavko Kmetič in Gašper Blažič predstavila knjigo »Stavka, ki je iztirila rdeči režim«. V knjigi opisujeta železničarsko stavko in dogodke izpred dobrih 30 let, ko se začela rojevati naša država.

 

Slavko Kmetič (1952) prihaja iz Trbovelj, kjer se je po kratkotrajni poklicni karieri v tamkajšnji strojni tovarni izšolal za strojevodjo ter se vključil v tedanje sindikalne strukture. Ob stavki strojevodij decembra 1988 je prevzel vodenje stavkovnega odbora in postal ustanovni predsednik novoustanovljenega Sindikata strojnega osebja Slovenije in Istre. Kasneje je bil tudi poslanec osamosvojitvene skupščine in predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve.

Gašper Blažič (1979) je že v času študija teologije sodeloval s tednikom Demokracija, kjer je zdaj zaposlen. Študijsko se ukvarja zlasti z obdobjem slovenske pomladi in političnega prebujanja, ki je prineslo nastanek države Slovenije.

Z gostoma se bo pogovarjala mag. Alenka Gortan.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine