21.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 septembra, 2021

Vabljeni k ogledu oddaje Beremo! Z mag. Igorjem Podbrežnikom o Demosu na Kamniškem in Domžalskem

Piše: M. B.

Vabljeni k ogledu oddaje Beremo na Nova24TV v soboto ob 20.00 uri. Voditelj oddaje Metod Berlec se bo pogovarjal s publicistom, urednikom in dolgoletnim predsednikom Društva Demos na Kamniškem mag. Igorjem Podbrežnikom o zbornikih (Demos na Kamniškem, Demos na Domžalskem, …) in aktualnem družbeno-političnem dogajanju.

Mag. Igor Podbrežnik je Kamničan. Po gimnaziji v Kamniku je diplomiral na Strojni fakulteti v Ljubljani, tako kot številni njegovi kolegi, med njimi tudi njegov prijatelj France Tomšič, ki je bil glavni pobudnik ustanovitve Socialdemokratske zveze Slovenije.

Mag. Podbrežnik je bil leta 1990 organizator demokratičnega preboja na Kamniškem ter vodja koalicije Demos na Kamniškem, s katero so uspešno nastopili na spomladanskih volitvah prelomnega leta 1990.

Bil je nosilec odgovornih funkcij v Občini Kamnik (v mandatu 1990-1994 je bil podpredsednik Skupščine občine Kamnik, med leti 1995-1998 pa predsednik Občinskega sveta Občine Kamnik), ves čas pa si je poslovodne izkušnje nabiral tudi v realnem sektorju, zadnja leta pa se vedno bolj posveča raziskovanju v managementu in publicistiki.

Tako ni naključje, da je v okviru Društva Demos na Kamniškem pod njegovim vodstvom nastala tudi založba, ki se danes že lahko pohvali s petimi izvirnimi monografijami. Leta 2015 se je vključil tudi v delo spletnega portala Časnik.si, kjer je prisoten še danes.

Njegova glavna skrb in večina časa pa je v zadnjih letih namenjena odgovornemu delu v Knjižnici Medvode, kjer je od leta 2018 poslovni in strokovni direktor tega javnega zavoda.

Skratka, vabljeni k ogledu oddaje Beremo na televiziji Nova24TV! Vabljeni tudi na spletno stran www.vseknjige.si

Knjige naše založbe Nova Obzorja lahko naročite na [email protected] ali na 01 24 47 200.

Zadnje novice

Sorodne vsebine