26.4 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

Vabljeni k ogledu oddaje Beremo! O Starem veku, latinščini, imperijih in prelomnih volitvah na Slovenskem

Piše: M. B.

V soboto ob 20.00 uri vabljeni k ogledu oddaje Beremo na televiziji Nova24TV. Voditelj oddaje Metodo Berlec se bo s slovenistom, latinistom, teologom in političnim analitikom dr. Alešem Mavrom pogovarjal o različnih knjigah.

Aleš Maver se je rodil leta 1978 v Mariboru, kjer je tudi maturiral na tamkajšnji II. gimnaziji. Na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani je diplomiral iz slovenistike in latinistike, na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani pa iz teologije.

Leta 2009 je na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani doktoriral iz zgodovine z disertacijo Politična zgodovina v latinskem krščanskem zgodovinopisju 4. in 5. stoletja.

Je docent za zgodovino srednjega veka in lektor za latinščino na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru ter profesor latinščine in teologije pri katedri za zgodovino Cerkve in patrologijo na Teološki fakulteti.

Njegova znanstvena bibliografija obsega nad sto petdeset del; vključno s štirimi monografijami. Dejaven in javno prepoznaven je tudi kot prevajalec in politični komentator. Sodeloval je pri celovitem slovenskem prevodu (2009–2013) Časti in slave Vojvodine Kranjske barona Janeza Vajkarda Valvasorja.

Med letoma 2012 in 2016 je bil odgovorni urednik krščanske revije za duhovnost in kulturo Tretji dan. Svoje politične analize objavlja v različnih časopisih in spletnem časopisu Časnik, kjer je bil do lani odgovorni urednik.

Z Alešem Mavrom bomo govorili o njegovi knjigi latinskih pregovorov in rekov Kapljica izdolbe kamen, njegovi zanimivi pregledni zgodovinski knjigi Od klinopisa do Teodore – Sprehod skozi zgodovino starega veka, knjigi Pisma iz svinjaka dr. Andreja Capudra in njegovi analizi Politične stranke in volitve v Sloveniji od leta 1990 do danes, ki jo je napisal za zbornik Z lepilom na podplatih – Trideset let slovenske države.

Skratka, vabljeni k ogledu oddaje Beremo na televiziji Nova24TV! Vabljeni tudi na spletno stran www.vseknjige.si

Knjige naše založbe Nova Obzorja lahko naročite na [email protected] ali na 01 24 47 200.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine