17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Vabljeni k ogledu oddaje Beremo na Nova24TV! Mag. Branko Grims o knjigah, migrantih in koronavirusu

V soboto ob 20.00 uri (ali zaradi izrednih razmer nekoliko kasneje) vabljeni k ogledu oddaje Beremo na Nova24TV. Z mag. Branko Grimsom bomo govorili o različnih knjigah in aktualnem dogajanju v Sloveniji, Evropi in svetu.

Mag. Branko Grims se je rodil v Kranju leta 1962. Je magister politoloških znanosti in univerzitetni diplomirani inženir geologije.

Bil je član prve demokratično izvoljene Skupščine Republike Slovenije. Leta 2004 je bil izvoljen v Državni zbor Republike Slovenije ter postal predsednik odbora za kulturo, šolstvo in šport. Leta 2008 je bil znova izvoljen, prav tako je bil izvoljen na predčasnih volitvah 2011 in 2014. Dva mandata je bil vodja delegacije Republike Slovenije v Parlamentarni skupščini zveze NATO, član zunanjepolitičnega odbora in ustavne komisije.

V mandatu 2008−2011 je bil predsednik parlamentarnega odbora za visoko šolstvo, znanost in tehnološki razvoj, v mandatu 2011−2014 pa je bil predsednik odbora za pravosodje. V prejšnjem poslanskem mandatu je opravljal funkcijo predsednika komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb in bil član odbora za pravosodje, odbora za zunanjo politiko in ustavne komisije.

V tem mandatu je predsednik ustavne komisije, član odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, odbora za obrambo, odbora za zadeve Evropske unije in odbora za zunanjo politiko. Je poročen, z ženo Martino imata tri otroke: hčerko Laro ter dvojčka Tima in Tejo. Njegovo vodilo je: ‘Politika mora vedno temeljiti na vrednotah. Sodelovanje vseh, ki spoštujemo vrednoto domoljubja, je prava pot. Naprej, Slovenija!’«

Z našim tokratnim gostom bomo govorili o knjigah kot so Jože Pučnik – Oče slovenske države, Prvorazredni – sistem za lažno elito, First-Class Citizens – A System for the False Elite, Manifest za domovino, Evropa narodov, …

Seveda pa bomo z mag. Brankom Grimsom spregovorili tudi o turškem predsedniku Recepu Tayyipu Erdoganu, ki izsiljuje Evropsko unijo z nezakonitimi migranti in o koronavirusu!

Vabljeni tudi na spletno stran www.vseknjige.si

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine