4.7 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Vabljeni k ogledu oddaje Beremo na Nova24TV; Jože Biščak o svoji knjigi Zapisi konservativnega liberalca

Vabljeni k ogledu oddaje Beremo v soboto ob 20.10 uri na Nova24TV! Naš tokratni gost bo urednik revije Demokracije in hkrati direktor založniškega podjetja Nova Obzorja, ki revijo izdaja, gospod Jožeta Biščaka. Z njim bomo spregovorili o njegovi zadnji knjigi Zapisi konservativnega liberalca, knjižnih novostih naše založbe in aktualnem političnem dogajanju v Sloveniji in svetu.

Jože Biščak se je rodil leta 1963 v Ljubljani. Po gimnaziji Bežigrad je leta 1988 diplomiral na Fakulteti za sociologijo, politologijo in novinarstvo Univerze v Ljubljani. Leta  1989 je začel delati kot pripravnik na Delu, leta 1991 pa je postal novinar Slovenskih novic. Hkrati je pisal za Delo in skupaj z Danilom Slivnikom, Vinkom Vasletom, Igorjem Guzeljem ter Vesno Marinčič preiskoval divjo privatizacijo, ki jo je izvajala tranzicijska levica.

Leta 1995 se je kot član tako imenovane Slivnikove četice pridružil reviji Mag. Leta 1998 je odšel na časnik Finance, nato pa je leta 2002 postal svobodni novinar. Zatem se je podal v marketinške vode. Bil je soustanovitelj agencije Odmev, zatem je ustanovil agencijo Giedon. Leta 2011 se je vrnil v novinarstvo s svojo spletno stranjo Slovenska kronika, leto zatem je postal namestnik odgovornega urednika portala Siol, leta 2013 pa se je pridružil ekipi revije Reporter. Leta 2014 pa je hkrati začel pisati tudi spletni blog Kavarna Hayek.

Konec leta 2017 je sprejel vabilo lastnikov Demokracije in postal urednik revije Demokracija ter portalov Demokracije in Nova24TV, od aprila 2018 pa je tudi direktor družbe Nova Obzorja.

Vabljeni na spletno stran www.vseknjige.si!

Zadnje novice

Sorodne vsebine