9.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Vabljeni k ogledu oddaje Beremo! Dr. Jože Možina o svoji knjigi Slovenski razkol, RTVS in Muzeju slovenske osamosvojitve

V soboto ob 20.00 uri vabljeni k ogledu oddaje Beremo na Nova24TV. Voditelj oddaje Metod Berlec se bo pogovarjal z novinarjem, televizijskim voditeljem in zgodovinarjem dr. Jožetom Možino. Slednji bo spregovoril o odzivih na njegovo knjigo “Slovenski razkol, okupacija, revolucija in začetki protirevolucionarnega upora”. Seveda pa se bosta dotaknila tudi aktualnega družbenopolitičnega dogajanja.

Jože Možina se je rodil v Dobravljah v Vipavski dolini leta 1968. Zaposlen je kot novinar, voditelj in avtor dokumentarnih filmov na Televiziji Slovenija. V letih 2006 do 2010 je bil direktor Televizije Slovenija.

Po izobrazbi je doktor zgodovinskih znanosti in diplomirani sociolog kulture. Uveljavil se je kot eden najprodornejših raziskovalcev slovenske polpretekle zgodovine, še posebno v televizijskem mediju.

Je avtor dokumentarne serije Pričevalci, voditelj oddaje Intervju in režiser nekaterih najbolj markantnih dokumentarnih filmov v slovenskem prostoru, med drugim: Škof Rožman – zločinec ali žrtev, Dosje Slobodan Milošević, Zločin, ki ne zastara, Zamolčani – moč preživetja, Uročeno zavetje, Čas vojne, Angola: dežela obljub, Skrivnostna celina, Urok Depale vasi, Katastrofa ob jezeru Kivu, Svetloba temnih obrazov, Pedro Opeka, dober prijatelj.

Prejel je številne nagrade v Sloveniji (dvakrat Jurčičevo nagrado, gong popularnosti in gong ustvarjalnosti za posebne dosežke), v ZDA (najboljši režiser dokumentarnih filmov na festivalu ITN v Hollywoodu), v Kanadi (nagrado za odličnost na področju filmske umetnosti) in v Indoneziji (nagrado za najboljši dokumentarni film, posebno nagrado žirije). Leta 2014 je za svoje dokumentarne filme prejel nagrado Prešernovega sklada.

Vabljeni tudi na spletno stran www.vseknjige.si

 

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine