9.6 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Vabljeni k ogledu oddaje Beremo! Anton Tomažič o globoki državi, medijih in knjigah

V soboto zvečer ob 20.00 uri vabljeni k ogledu oddaje Beremo na Nova24TV. Voditelj oddaje Metod Berlec bo gostil pravnika, inovatorja, politika in publicista Antona Tomažiča. Z njim bo govoril o aktualnem dogajanju in njegovem političnem ter publicističnem delu.

Anton Tomažič se je rodil leta 1950. Je diplomirani pravnik s pravosodnim izpitom. Svojo službeno kariero je začel na republiškem sekretariatu za pravosodje in občo upravo kot sistemski analitik in nadaljeval v Občini Domžale kot pravni svetovalec.

V Litostroju je 12 let deloval kot pravni svetovalec generalnega direktorja, dve leti pa je imel samostojno obrt s svetovalno dejavnostjo IUS SOFTWARE. Leta 1989 je tako ustanovil Pravno informacijski sistem IUS-INFO. Aktivno je sodeloval pri demokratizaciji in osamosvojitvi Slovenije. V letih 1990 – 1992 je bil kot član Slovenske demokratične zveze in nato Narodnih Demokratov delegat oziroma poslanec Skupščine Republike Slovenije. Hkrati je bil tudi predsednik Zakonodajno-pravne komisije.

Od decembra 1993 do julija 2003 je deloval v družbi IUS SOFTWARE, d.o.o. Ljubljana, kot vodja razvoja. Od leta 2004 pa je spet deloval samostojni podjetnik. Je tudi specialist za izvajanje investicijskih del v tujini in sodni izvedenec za programsko opremo ter industrijsko lastnino. Je član Nove Slovenije, ljubiteljski fotograf in publicist.

Leta 2019 je kot edini Evropejec prejel prestižno nagrado Mednarodnega združenja  krščanskih poslovnežev.

Konec julija je na twitterju zapisal: »Danes sem na lastni koži občutil, kako deluje globoka država.

Zakaj je to zapisal, si oglejte v oddaji Beremo! Vabljeni!

Vabljeni tudi na spletno stran www.vseknjige.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine