9.3 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

V Švici v javnem potniškem prometu od danes obvezna nošnja zaščitnih mask

V Švici od danes, prvič od začetka pandemije covida-19, velja obveznost nošenja zaščitnih mask v javnem potniškem prometu, tudi letalskem. Doslej je bila nošnja zaščitnih mask v javnih prevoznih sredstvih priporočena le v času prometne konice. Pretekli teden so sicer po preverjanju v Ženevi ugotovili, da priporočilo ignorirajo skoraj vsi potniki.

Že danes je podoba popolnoma drugačna. “Videti je razveseljivo,” je na glavni železniški postaji v Zürichu dejal direktor züriškega prometa Guido Schoch in dodal, da je imelo več kot 95 odstotkov potnikov danes zaščitno masko.

Zaščitne maske so poslej v Švici obvezne tudi na žičnicah, ne pa v trgovinah. V Švici od danes velja tudi obvezna desetdnevna karantena za vstope v državo iz 29 držav, med katerimi so Rusija, Srbija, Švedska in ZDA. Slovenije ni na tem seznamu.

V Švici so v zadnjih dneh zabeležili porast novih okužb z novim koronavirusom. Časnik Tages-Anzeiger je ob koncu tedna primerjal število novih okužb v več državah v primerjavi s tednom prej in ugotovil, da naj bi se v Švici število okužb povečalo za 134 odstotkov. S tem je država pristala na petem mestu držav z največjim skokovitim porastom okužb, za Luksemburgom, Paragvajem, Avstralijo in Srbijo.

Po podatkih univerze Johnsa Hopkinsa so v Švici doslej potrdili 32.268 okužb z novim koronavirusom, zaradi covida-19 je umrlo 1965 bolnikov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine