-1.4 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

V soboto vabljeni k ogledu oddaje Beremo! Odvetnik Radovan Cerjak o svojem knjižnem prvencu Svoboda in upanje

Piše: M. B.

V soboto ob 20.00 uri vabljeni k ogledu oddaje Beremo na televiziji Nova24TV! Voditelj oddaje Metod Berlec bo z odvetnikom Radovanom Cerjakom spregovoril o njegovem knjižnem prvencu, ki nosi naslov Svoboda in upanje ter aktualnem družbeno-političnem dogajanju.

Radovan Cerjak se je rodil leta 1967 v Slovenj Gradcu. V Velenju je obiskoval takratno srednjo družboslovno šolo. Diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Deluje v odvetniški pisarni v središču Ljubljane.

V preteklosti se je že izkazal s številnimi pomembnimi sodnimi zmagami, tudi na Ustavnem sodišču Republike Slovenije. Pred desetletjem mu je uspelo na Ustavnem sodišču Republike Slovenije z zahtevo po prepovedi imenovanja ceste v Ljubljani po jugoslovanskem komunističnem diktatorju Josipu Brozu Titu.

V zadnjem času je znan tudi kot nadzornik Slovenske tiskovne agencije in Telekoma Slovenije. Nedavno pa se je preskusil kot pisatelj. Je tudi družbeno in publicistično dejaven.

Radovan Cerjak v knjigi skozi literarno pripoved slika dogajanje ob koncu druge svetovne vojne in po njej. V pripovedi sledimo usodi domobranca Franceta, ki se je konec maja 1945 skupaj z drugimi domobranci znašel v Vetrinju pri Celovcu in bil izdajalsko vrnjen v »osvobojeno« Jugoslavijo. Hkrati pa v nadaljevanju spremljamo zgodbo njegovega sina Franclja. In zgodbo Boštjana …

Gre za knjigo, po kateri bi bilo vredno posneti televizijsko miniserijo.

Skratka, vabljeni k ogledu oddaje Beremo na televiziji Nova24TV! Vabljeni tudi na spletno stran www.vseknjige.si

Knjige naše založbe Nova Obzorja lahko naročite na [email protected] ali na 01 24 47 200.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine