8.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

V soboto ob 20.00 uri vabljeni k ogledu oddaje Beremo na Nova24TV! Gost bo dr. Drago K. Ocvirk

 V soboto ob 20.00 uri vabljeni k ogledu oddaje Beremo na Nova24TV. S priznanim katoliškim intelektualcem in publicistom dr. Dragom Karlom Ocvirkom bo voditelj oddaje Metod Berlec spregovoril o različnih knjigah, preganjanju kristjanov, islamu, vzponu zahodne civilizacije in o krizi v kateri se je danes znašel Zahod. Vredno ogleda!

Drago Karl Ocvirk je rodil leta 1951. Doktoriral je na Katoliškem inštitutu v Parizu iz teoloških in religioloških ved leta 1984 in tam sedem let tudi predaval.

Znanstveno se je izpopolnjeval na Državni univerzi v Clevelandu v Ohiu in na Heythrop Collegeu Univerze v Londonu. Leta 1998 je na povabilo Univerze Columbia v New Yorku sodeloval v raziskovalnem projektu Religion, Human Rights and Religious Freedom in Post-Communist Middle Europe ter potem na to temo en semester predaval na Univerzi v Leuvenu v Belgiji.

Na Teološki fakulteti v Ljubljani je bil redni profesor za verstva, osnovno bogoslovje in misiologijo. Vmes pa je šest semestrov predaval na Holy Name of Mary Seminary v Tenaru-Honiara na Salamonovih otokih v Tihem oceanu.

Duhovniški poklic je opravljal več kot štiri desetletja. Velja za enega največjih slovenskih katoliških intelektualcev in odličnega poznavalca islama ter drugih svetovnih verstev.

Zadnje novice

Sorodne vsebine