24.7 C
Ljubljana
sreda, 27 septembra, 2023

V poslansko skupino SDS prihaja nov član

Piše: C. R., STA

Državna volilna komisija (DVK) je na današnji dopisni seji sprejela sklep, s katerim je potrdila poslanski mandat Andreju Kosiju, ki bo v DZ nadomestil dozdajšnjega poslanca iz vrst SDS Janeza Magyarja, so sporočili iz DVK. Slednjemu je namreč zaradi izvolitve za lendavskega župana prenehal mandat.

Magyar je funkcijo župana Lendave že opravljal do aprilskih državnozborskih volitev, ko je bil izvoljen za poslanca. Takrat se je županski funkciji odpovedal in postal poslanec. Na jesenskih volitvah pa je s podporo strank SDS in NSi znova kandidiral za župana in v drugem krogu zmagal z okoli 55 odstotki glasov.

Ker je županska funkcija nezdružljiva s poslansko, se je moral eni od funkcij odpovedati. Odločil se je za odpoved poslanski funkciji. Kot je povedal že pred prvim krogom lokalnih volitev, se želi vrniti na občino, ker so bili kljub naporom v parlamentu njegovi odlični predlogi preglasovani, kot župan pa da se je dokazal s projekti in sodeloval z vsemi.

Magyarja bo po današnjem sklepu DVK v poslanskih klopeh nadomestil Kosi, ki je bil v ptujski volilni enoti na listi SDS uvrščen tik za njim. Kosi je sicer kandidiral v volilnem okraju Ormož in prejel 2893 glasov oz. 30,52 odstotka. Soglasje za opravljanje funkcije poslanca za preostanek mandatne dobe DZ je že podal, so sporočili z DVK.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine