12.6 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

V Kansasu med deložacijo zasegli aligatorja in pitone

V ameriškem Kansas Cityju so policisti med deložacijo ene od hiš našli več kot 90 kilogramov težkega aligatorja in tri pitone. Živali so lastniku, ki jih je imel za hišne ljubljenčke, odvzeli.

 

Aligator, ki mu je 41-letni lastnik Sean Casey nadel ime Katfish, v dolžino meri več kot dva metra. Ko je bil še majhen, ga je imel v akvariju, vendar pa je zaradi prehranjevanja s piščančjim mesom, zrezki in divjačino zrasel v več kot 90-kilogramskega orjaka. “Včasih malce smrdi, vendar pa je velik prijazen aligator. Pomaha z repom, ko pridem domov,” je povedal Casey.

“Bil je v zgolj 45 centimetrov globoki vodi, vendar pa je lahko vstal in se sprehodil po hiši,” je povedal Dana Savorelli iz društva za oskrbo zapuščenih divjih živali Monkey Island Rescue, ki je uslužbencem urada za nadzor nad živalmi v Kansas Cityju pomagal pri reševanju aligatorja iz hiše. Iz hiše so ga odnesli štirje uslužbenci urada.

Casey štiriletnega Katfisha ne bo mogel dobiti nazaj, saj so v mestu prepovedani, zaradi česar bo moral plačati tudi globo. Mu pa bodo vrnili pitone in zajca, ki so mu jih odvzeli. Doma ima sicer 41-letnik še več drugih hišnih ljubljenčkov, med drugim mačke.

Zadnje novice

Sorodne vsebine