16.5 C
Ljubljana
sobota, 30 septembra, 2023

V Aziji so še vedno pod pritiski strogih omejevalnih ukrepov

Piše: C.R.

Vzhodnoazijske države imajo mnogo bolj strog režim, vezan na ukrepe  zaradi epidemije covida-19, kot pa ga imamo pri nas v Evropi. »Poslovanje na Kitajskem se je po popolnem tri mesečnem zaprtju toliko spremenilo, da je hkrati v pisarni lahko samo 50 % zaposlenih,« je o poslovanju v azijskih državah povedal direktor Softneta Andrej Boštjančič, ki posluje v 17 državah po svetu. Ukrep izhaja iz previdnosti, da njihovo poslovanje ne bi bilo popolnoma onemogočeno, če bi morali vsi zaposleni zaradi okužb v karanteno na posebno lokacijo.

Tovrstno poslovanje seveda predstavlja svojevrsten izziv, kajti še vedno ni dovolj kadra. Prav tako je otežena podpora njihovih podjetjem, kljub temu, da so njihovi zaposleni odzivni in prilagodljivi. Če nekdo pride v stik z okuženo osebo, karantena v domači oskrbi zaradi njihove politike ni mogoča. »Opažam, da je veliko boljša zdravstvena situacija v ostalih azijskih državah. Izpostavil bi Filipine, Vietnam in Singapur, kjer uporabo zaščitnih mask zahtevajo samo še v zaprtih prostorih,« je pojasnil Boštjančič.

V Evropi se soočamo s hudim pomanjkanjem kadra, predvsem v deficitarnih poklicih, podobno velja tudi za azijske države. »Glede kadra lahko trdim, da je situacija pri njih za odtenek boljša, še vedno pa se spopadajo s to problematiko,« je še o tem kaj se dogaja po svetu dejal Boštjančič, ki je ravno te dni obiskal Singapur in Vietnam, trenutno pa se nahaja na Filipinih.

Podjetje Softnet obeležuje 25-letnico delovanja, pred dobrimi petimi leti pa so na slovenski trg vstopili kot tretji ponudnik virtualnega mobilnega omrežja oziroma kot sedmi ponudnik mobilne telefonije. Njihova prednost je, da lahko podjetjem, tudi največjim, zagotovijo celostne telekomunikacijske storitve, ki so v celoti prilagojene potrebam posameznega podjetja. Strankam nudijo vso podporo na enem mestu, so hitro odzivni in prilagodljivi. Prisotni so v 17-ih državah: poleg Slovenije še na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Severni Makedoniji, Nemčiji, Avstriji, Bolgariji, Romuniji, Albaniji, Rusiji, na Kitajskem, v Singapurju, Vietnamu in na Filipinih. V Sloveniji imajo 18 zaposlenih, po vsem svetu pa več kot 55.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine